Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
197 kcal / 823 Kj
Fedt::
12.6 g
Heraf mættede fedtsyrer::
3.8 g
Kulhydrat::
16.2 g
Heraf sukkerarter::
2.2 g
Kostfibre::
0.9 g
Protein::
4.3 g
Salt::
0.22 g

Lamb Platter in Nørrebro (København N)

”Lamb Platter” (groft sagt ”lamme-tallerken” på engelsk) er en reference til sydindisk madkultur, hvor en stor tallerken (en såkaldt ”thali”) med forskellige små retter er et udbredt fænomen. I Sydindien har man generelt et mere simpelt køkken og det er derfor normalt at servere en større tallerken med flere simple ting på. Bindias Platters er inspireret af denne sydindiske tradition.

I Nordindien, hvor Bindias grundlægger og chefkok Amer Suleman selv er fra, er det omvendt kutyme at invitere sine gæster på noget, der mere minder om en buffet, hvor alt maden ligger i midten af det opdækkede bord, og alle bare tager det, de har lyst til.

”Det er en luksus og en tradition, som godt kan overraske en del vesterlændinge”, siger Amer Suleman. Bindias Platters er derfor en måde at samle lidt forskelligt på én tallerken, for både at gøre det mere simpelt, billigt og forståeligt for især den vestlige gæst.

Lamb Platter på Bindia-måden

På vores Lamb Platter serveres vores famøse Butter curry med mørt new zealandsk lam og aromatiske basmatiris.

Bindias Butter-curry gennemgår hele fire forskellige tilsmagnings-faser (en indisk kogekunst kaldet temperering (eller tarka)) i løbet af dens tilblivelse, og vi bruger tilmed en masse krydderier, som man ikke finder i en Butter-curry andre steder.

I alt anvender vi 23 forskellige ingredienser i denne publikumsfavorit; lige fra curryens base af tomater, ingefær og hvidløg til mere overraskende indhold som birkes og lakridsrod.

Da inderne hverken spiser svine- eller oksekød af hensyn til landets to største religioner Hinduismen og Islam, er de i stedet blevet specialister i lammekød, med alt hvad det indebærer af unikke traditioner og tekniker, for at udvælge det bedste kød og tilberede det bedst muligt. Hos Bindia har vi derfor klare retningslinjer for hvordan lammekødet udvælges og tilberedes.

Vi bruger kun fritgående og græssende lam fra New Zealand i vores Lamb Platter, da dette kød har den bedste lugt og smag og ikke indeholder for meget fedt. Vi går altid målrettet efter ungt, og derfor mørt, kød, som vi selv skærer til efter alle kunstens regler, for at sørge for at slutproduktet er konsistent med vores standarder.

Herefter steger vi lammet sammen med en temperering af bl.a. ingefær, nellikke og hvidløg i en stor gryde. Dette fjerner både den karakteristiske lugt af lam og giver kødet smag, varme og karakter. Alt sammen gjort efter traditionelle procedure.

Velbekomme!

Smag vores Lamb Platter i din lokale Bindia på ØsterbroNørrebroFrederiksbergAmagerLyngby og Søborg eller bestil den her.

Aloo Gobi in Nørrebro (København N) - Bangan Burtha in Nørrebro (København N) - Bombay Mix in Nørrebro (København N) - Butter Cauliflower in Nørrebro (København N) - Butter Chicken in Nørrebro (København N) - Butter Lamb in Nørrebro (København N) - Butter Paneer in Nørrebro (København N) - Cauliflower Biryani in Nørrebro (København N) - Cauliflower Jeera Masala in Nørrebro (København N) - Cauliflower Korma in Nørrebro (København N) - Cauliflower Madras in Nørrebro (København N) - Cauliflower Platter in Nørrebro (København N) - Cauliflower Spinach in Nørrebro (København N) - Cauliflower Tikka Masala in Nørrebro (København N) - Channa Masala in Nørrebro (København N) - Chicken Biryani in Nørrebro (København N) - Chicken Jeera Masala in Nørrebro (København N) - Chicken Korma in Nørrebro (København N) - Chicken Madras in Nørrebro (København N) - Chicken Platter in Nørrebro (København N) - Chicken Spinach in Nørrebro (København N) - Chicken Tikka Masala in Nørrebro (København N) - Chutneys in Nørrebro (København N) - Coca-Cola in Nørrebro (København N) - Coca-Cola Zero in Nørrebro (København N) - Coconut Tamarind Cauliflower in Nørrebro (København N) - Coconut Tamarind Chicken in Nørrebro (København N) - Coconut Tamarind Lamb in Nørrebro (København N) - Coconut Tamarind Paneer in Nørrebro (København N) - Kale Salad in Nørrebro (København N) - Kingfisher in Nørrebro (København N) - Lamb Biryani in Nørrebro (København N) - Lamb Jeera Masala in Nørrebro (København N) - Lamb Korma in Nørrebro (København N) - Lamb Madras in Nørrebro (København N) - Lamb Platter in Nørrebro (København N) - Lamb Spinach in Nørrebro (København N) - Lamb Tikka Masala in Nørrebro (København N) - Lemonade in Nørrebro (København N) - Mango Chutney in Nørrebro (København N) - Mango Lassi in Nørrebro (København N) - Mattar Paneer in Nørrebro (København N) - Nan in Nørrebro (København N) - Paneer Biryani in Nørrebro (København N) - Paneer Jeera Masala in Nørrebro (København N) - Paneer Korma in Nørrebro (København N) - Paneer Madras in Nørrebro (København N) - Paneer Platter in Nørrebro (København N) - Paneer Spinach in Nørrebro (København N) - Paneer Tikka Masala in Nørrebro (København N) - Papadums in Nørrebro (København N) - Paratha in Nørrebro (København N) - Pilaoo Rice in Nørrebro (København N) - Raita in Nørrebro (København N) - Sparkling Water in Nørrebro (København N) - Spinach Bhaji in Nørrebro (København N) - Spring Water in Nørrebro (København N) - Yellow Dal in Nørrebro (København N)