Take Away

Nørrebro

Elmegade 6, 2200 Kbh. N

(+45) 35 37 87 37

Man-søn: 16.00 - 21.00


Velkommen til Bindia på Nørrebro!


Klemt inde mellem bydelens hovedpulsåre Nørrebrogade på den ene side og Skt. Hans Torv på den anden side, ligger den lille hyggelige, og på sin egen måde travle, handelsgade Elmegade. Her tæt på krydset mellem Elmegade, Stengade og Nørrebrogade finder du vores Nørrebro-butik; et lille hyggeligt sted, som vi åbnede i 2010, og som siden da har leveret indisk take-away til de lokale eller de forbi-rejsende, der kommer til indre Nørrrebro for at nyde vores velkendte take-away sammen med bydelens liv og kultur.

Så hvis du befinder dig i aftensolen på Dronning Louises Bro eller Skt. Hans Torv og leder efter noget sundt og nærende take-away, er du kun et stenkast fra Bindia i Elmegade, hvor du får økologisk indisk mad lavet med friske råvarer og inspireret af Punjab-regionen og ayurvediske principper.

Elmegade

I et tidligere økologisk bageri kaldet Det Gode Brød, åbnede vi i 2010 endnu en Bindia. Butikken i Elmegade er et lille, men hyggeligt sted med udsigt til det mangfoldige Nørrebro-liv. Ligesom alle vores andre butikker, er der i Elmegade mulighed for dine-in, hvilket vil sige at du kan nyde din Butter Chicken, Dal eller en vores vegetariske og veganske retter i butikken. Særligt ved pladsen i vinduet er der mulighed for at nyde vores indiske mad, mens du observerer gadelivet i den hyggelige og evigt foranderlige Elmegade drive forbi.
Tag en rundtur i Bindia i Elmegade her.

I 2018 gennemgik gaden en større renovering af vejbane, cykelsti og fortov, hvilket bl.a. betød at fortovet blev bredere, så der kunne opstå mere liv mellem gadens barer, take-away-steder og småbutikker. Derfor har vi om sommeren stole og borde stående udenfor, som du er velkommen til at benytte. Ligesom alle vores andre butikker, har Bindia i Elmegade åbent året rundt mellem 16.00 og 21.00 med undtagelse af d. 24/12 og 31/12.

Du er velkommen til at benytte dig af vores Orange Prices ved dine-in. Du skal blot bestille og betale på bindia.dk, og skrive i kommentarfeltet, at du ønsker dine-in. Læs mere om dine-in her.

Madro?

Da butikken er en af vores mindre, er den først og fremmest blevet brugt som take-away-sted siden den åbnede i 2010; og fra vores butik på Nørrebro er der da også mange steder i lokalområdet, hvor du kan nyde vores lækre indiske take-away.

Du kan fx gå op til Skt. Hans Torv, hvor det københavnske caféliv stadig dominerer på sin egen tilbagelænede måde. Her kan man nyde vore take-away på en bænk i den lille park mellem torvet og Sankt Johannes Kirke på hjørnet mellem Blegdamsvej og Nørre Allé. Vil du længere væk fra trafikken, er du her kun et stenkast fra det altid rolige De Gamles By, der ligger som en støjfri oase mellem Tagensvej, Guldbergsgade og Møllegade.

Områdets mest populære frirum, hvor Nørrebro-folket ynder at nyde hinandens selskab og deres medbragte take-away, må være den flotte Assistens Kirkegård bygget i 1760. Her kan du gå på opdagelse i jagten på en hyggelig lysning i det 20 hektar store åndehul, der samtidigt blev det sidste hvilested for nogle af historiens største danskere som forfatterne HC Andersen og Martin Andersen Nexø, teologen Søren Kierkegaard, fysikerne Niels Bohr og HC Ørsted, samt nyere musikalske koryfæer som Natasja Saad, Ben Webster, Etta Cameron, Thomas Koppel og Morten Lindberg (bedre kendt som Master Fatman).

Byens Liv

Savner du mere liv til dit indiske take-away, kan du jo sætte dig på Dronning Louises Bro, der forbinder Nørrebro med Indre By, og som i sommerhalvåret fungerer som samlingspunkt for en bred skare af københavnere, der er kommet for at nyde solen og en øl til deres take-away eller bare snakke, danse og feste til den lyse morgen. Fra Dronning Louises Bro er der heller ikke langt til områdets mange hyggelige barer og natteliv i bl.a. Ravnsborggade og Blågårdsgade.

Det er ikke uden grund at det britiske kultur-magasin Time Out i 2021 kårede Nørrebro til verdens mest cool kvarter; her er nemlig mange steder at gå på opdagelse - og Bindia ligger lige i hjertet af det hele.

Intet spildt

Uanset hvad dit ærinde på Nørrebro er, står vi klar i Elmegade til at servere dig de bedste retter fra det indiske køkken, skabt på Bindia-måden.

Vi serverer store, sunde portioner, der samtidigt egner sig særdeles godt til at komme på køl og varmes igen. Læs vores anbefaling til hvordan du bedst genopvarmer vores take-away her.

De gode, gammeldags metoder i det indiske køkken, som vi med stolthed viderefører i Bindia, giver nemlig maden en naturlig og bæredygtig holdbarhed og er derfor medvirkende til at du, sammen med os, kan være med til at formindske madspild.

En ægte indisk curry tager lang tid at lave, da den skal stå og simre hele dagen. Den allersidste del af madlavningen klares dog først, når vi har modtaget din ordre – og vi bruger aldrig mere, end det du får.

I Bindia har vi faktisk så lidt madspil, at bevægelsen mod madspild, Too Good To Go, fandt det aldeles unødvendigt at inkludere os på deres app og platform, på trods af en underskrevet kontrakt om samarbejde.

Mere bæredygtigt take-away

Siden 2015 har vi haft Det Økologiske Spisemærke, da vi, som det første indiske køkken i Skandinavien, satte fokus på økologien og bæredygtighed. Herudover bruger vi hverken konserveringsmidler, tilsætningsstoffer, farvestoffer eller friture i vores madlavning.

Vi har en målsætning om forsat at blive endnu grønnere og i 2020 besluttede vi os derfor for at gøre vores emballage mere miljøvenligt. Alt fra vores bæreposer, menukort og take-away-skåle er nu fremstillet af 100% genanvendt, ubleget papir. Både vores poser og menukort kan sorteres som papir - men vi anbefaler at man genanvender posen så meget som muligt først. For at skålene skal kunne tåle den varme, flydende mad, er en tynd plast-coating på indersiden nødvendig. Derfor skal skåle og tilhørende låg sorteres som almindeligt husholdningsaffald.

Så kan du nyde landets bedste indiske take-away med ren samvittighed.

Bestil vores lækre take-away her!

Læs mere om vores filosofi og værdier her.