Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
194 kcal / 812 Kj
Fedt::
14.1 g
Heraf mættede fedtsyrer::
2.8 g
Kulhydrat::
40.0 g
Heraf sukkerarter::
0.0 g
Kostfibre::
3.7 g
Protein::
6.9 g
Salt::
1.20 g

Paratha in Nordhavn

Paratha er et ugæret fladbrød, der stammer fra det indiske subkontinent. Dets navn er Hindi, men kommer oprindeligt fra Sanskrit og betyder ”lag af bagt dej”, da dejen foldes i processen, så det færdige brød ender med at have flere tynde lag.

Paratha findes dog ikke kun i Indien og dets nabolande som fx Sri Lanka og Pakistan, men også endnu længere væk i lande som fx Trinidad & Tobago, Singapore, Fiji og Malaysia – og med mere eller mindre det samme navn.

Brødet associeres i høj grad med det nordindiske køkken og særligt Punjab-regionen, hvor Bindias grundlægger og chefkok selv er fra. I hans barndom, var Paratha et luksusbrød, som de kun spiste en gang imellem i weekenderne.

Til en Paratha-dej, skal der ikke bruges andet end groft fuldkornsmel og vand. Af den færdige dej, laver man en kugle, som man ruller flad som en pandekage. For at få de karakteristiske tynde lag og for at undgå brødet ikke bliver tørt som et Chapati-brød, smører man overfladen med en relativ fed smørelse som fx smør og ghee, men det kan også være en fed nøddesmørelse, eller, som i Bindias Paratha, vegetabilsk olie. Den smurte dej foldes og rulles flad igen, så de smurte lag på denne måde, ligger inde i brødet. Via denne teknik kan man også putte fyld i sin Paratha-dej inde mellem lagene. Den mest kendte version er nok Aloo Paratha med moste og krydrede kartofler.

Paratha kan både tilberedes i en Tandoor-ovn eller på en pande, men da brødet kan have en tendens til at tørre for meget ud i en ovn, er vores Paratha en såkaldt ’pande-Paratha’.

Da vi har fokus på vores curries og andre hovedretter, serverer vi den helt almindelige Paratha, der fungerer rigtigt godt til at dyppe i vores curries.

Velbekomme!

Smag vores Paratha i din lokale Bindia på ØsterbroNørrebroFrederiksbergAmagerLyngby og Søborg eller bestil den her.

Aloo Gobi in Nordhavn - Bangan Burtha in Nordhavn - Bombay Mix in Nordhavn - Butter Cauliflower in Nordhavn - Butter Chicken in Nordhavn - Butter Lamb in Nordhavn - Butter Paneer in Nordhavn - Cauliflower Biryani in Nordhavn - Cauliflower Jeera Masala in Nordhavn - Cauliflower Korma in Nordhavn - Cauliflower Madras in Nordhavn - Cauliflower Platter in Nordhavn - Cauliflower Spinach in Nordhavn - Cauliflower Tikka Masala in Nordhavn - Channa Masala in Nordhavn - Chicken Biryani in Nordhavn - Chicken Jeera Masala in Nordhavn - Chicken Korma in Nordhavn - Chicken Madras in Nordhavn - Chicken Platter in Nordhavn - Chicken Spinach in Nordhavn - Chicken Tikka Masala in Nordhavn - Chutneys in Nordhavn - Coca-Cola in Nordhavn - Coca-Cola Zero in Nordhavn - Coconut Tamarind Cauliflower in Nordhavn - Coconut Tamarind Chicken in Nordhavn - Coconut Tamarind Lamb in Nordhavn - Coconut Tamarind Paneer in Nordhavn - Kale Salad in Nordhavn - Kingfisher in Nordhavn - Lamb Biryani in Nordhavn - Lamb Jeera Masala in Nordhavn - Lamb Korma in Nordhavn - Lamb Madras in Nordhavn - Lamb Platter in Nordhavn - Lamb Spinach in Nordhavn - Lamb Tikka Masala in Nordhavn - Lemonade in Nordhavn - Mango Chutney in Nordhavn - Mango Lassi in Nordhavn - Mattar Paneer in Nordhavn - Nan in Nordhavn - Paneer Biryani in Nordhavn - Paneer Jeera Masala in Nordhavn - Paneer Korma in Nordhavn - Paneer Madras in Nordhavn - Paneer Platter in Nordhavn - Paneer Spinach in Nordhavn - Paneer Tikka Masala in Nordhavn - Papadums in Nordhavn - Paratha in Nordhavn - Pilaoo Rice in Nordhavn - Raita in Nordhavn - Sparkling Water in Nordhavn - Spinach Bhaji in Nordhavn - Spring Water in Nordhavn - Yellow Dal in Nordhavn