Selvom det nogle gange bliver kaldt for et brød, er de indiske Papadums mere en slags tortilla, store chips eller kiks. Navnet stammer oprindeligt fra Sanskrit og betyder en fladtrykt disk, men man kan støde på lidt forskellige navne på det i det forskellige sprog, der tales på det indiske subkontinent.
Selvom det ikke er et decideret brød, bliver de nogle gange anset for at være glutenfri alternativer til diverse indiske madbrød som Nan eller Paratha, i det at dejen laves af mel skabt af linser, kikærter, kartofler eller hirse, for blot at nævne nogle af de mange slags mel. Salt og olie tilføjes til at lave en dej, som kan tilsættes forskellige krydderier som chili, spidskommen, hvidløg eller peber. Derfor kan der være stor forskel på hvor stærke Papadums kan være. Dejen kan enten dybsteges eller ristes over åben ild.
Bindias Papadums er lavet på linser og medium stærke med spidskommen og sort peber.
Som er kotyme mange steder i Indien, anbefaler vi altid en eller flere chutneys til vores Papadams. Sammen udgør det nemlig en fantastisk forret og appetitvækker!
Velbekomme!
Prøv vores Papadums i din lokale Bindia på Østerbro, Nørrebro, Frederiksberg, Amager, Lyngby og Søborg eller bestil den her.