Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
197 kcal / 823 Kj
Fedt::
12.6 g
Heraf mættede fedtsyrer::
3.8 g
Kulhydrat::
16.2 g
Heraf sukkerarter::
2.2 g
Kostfibre::
0.9 g
Protein::
4.3 g
Salt::
0.22 g

Lamb Platter in Hvidovre

”Lamb Platter” (groft sagt ”lamme-tallerken” på engelsk) er en reference til sydindisk madkultur, hvor en stor tallerken (en såkaldt ”thali”) med forskellige små retter er et udbredt fænomen. I Sydindien har man generelt et mere simpelt køkken og det er derfor normalt at servere en større tallerken med flere simple ting på. Bindias Platters er inspireret af denne sydindiske tradition.

I Nordindien, hvor Bindias grundlægger og chefkok Amer Suleman selv er fra, er det omvendt kutyme at invitere sine gæster på noget, der mere minder om en buffet, hvor alt maden ligger i midten af det opdækkede bord, og alle bare tager det, de har lyst til.

”Det er en luksus og en tradition, som godt kan overraske en del vesterlændinge”, siger Amer Suleman. Bindias Platters er derfor en måde at samle lidt forskelligt på én tallerken, for både at gøre det mere simpelt, billigt og forståeligt for især den vestlige gæst.

Lamb Platter på Bindia-måden

På vores Lamb Platter serveres vores famøse Butter curry med mørt new zealandsk lam og aromatiske basmatiris.

Bindias Butter-curry gennemgår hele fire forskellige tilsmagnings-faser (en indisk kogekunst kaldet temperering (eller tarka)) i løbet af dens tilblivelse, og vi bruger tilmed en masse krydderier, som man ikke finder i en Butter-curry andre steder.

I alt anvender vi 23 forskellige ingredienser i denne publikumsfavorit; lige fra curryens base af tomater, ingefær og hvidløg til mere overraskende indhold som birkes og lakridsrod.

Da inderne hverken spiser svine- eller oksekød af hensyn til landets to største religioner Hinduismen og Islam, er de i stedet blevet specialister i lammekød, med alt hvad det indebærer af unikke traditioner og tekniker, for at udvælge det bedste kød og tilberede det bedst muligt. Hos Bindia har vi derfor klare retningslinjer for hvordan lammekødet udvælges og tilberedes.

Vi bruger kun fritgående og græssende lam fra New Zealand i vores Lamb Platter, da dette kød har den bedste lugt og smag og ikke indeholder for meget fedt. Vi går altid målrettet efter ungt, og derfor mørt, kød, som vi selv skærer til efter alle kunstens regler, for at sørge for at slutproduktet er konsistent med vores standarder.

Herefter steger vi lammet sammen med en temperering af bl.a. ingefær, nellikke og hvidløg i en stor gryde. Dette fjerner både den karakteristiske lugt af lam og giver kødet smag, varme og karakter. Alt sammen gjort efter traditionelle procedure.

Velbekomme!

Smag vores Lamb Platter i din lokale Bindia på ØsterbroNørrebroFrederiksbergAmagerLyngby og Søborg eller bestil den her.

Aloo Gobi in Hvidovre - Bangan Burtha in Hvidovre - Bombay Mix in Hvidovre - Butter Cauliflower in Hvidovre - Butter Chicken in Hvidovre - Butter Lamb in Hvidovre - Butter Paneer in Hvidovre - Cauliflower Biryani in Hvidovre - Cauliflower Jeera Masala in Hvidovre - Cauliflower Korma in Hvidovre - Cauliflower Madras in Hvidovre - Cauliflower Platter in Hvidovre - Cauliflower Spinach in Hvidovre - Cauliflower Tikka Masala in Hvidovre - Channa Masala in Hvidovre - Chicken Biryani in Hvidovre - Chicken Jeera Masala in Hvidovre - Chicken Korma in Hvidovre - Chicken Madras in Hvidovre - Chicken Platter in Hvidovre - Chicken Spinach in Hvidovre - Chicken Tikka Masala in Hvidovre - Chutneys in Hvidovre - Coca-Cola in Hvidovre - Coca-Cola Zero in Hvidovre - Coconut Tamarind Cauliflower in Hvidovre - Coconut Tamarind Chicken in Hvidovre - Coconut Tamarind Lamb in Hvidovre - Coconut Tamarind Paneer in Hvidovre - Kale Salad in Hvidovre - Kingfisher in Hvidovre - Lamb Biryani in Hvidovre - Lamb Jeera Masala in Hvidovre - Lamb Korma in Hvidovre - Lamb Madras in Hvidovre - Lamb Platter in Hvidovre - Lamb Spinach in Hvidovre - Lamb Tikka Masala in Hvidovre - Lemonade in Hvidovre - Mango Chutney in Hvidovre - Mango Lassi in Hvidovre - Mattar Paneer in Hvidovre - Nan in Hvidovre - Paneer Biryani in Hvidovre - Paneer Jeera Masala in Hvidovre - Paneer Korma in Hvidovre - Paneer Madras in Hvidovre - Paneer Platter in Hvidovre - Paneer Spinach in Hvidovre - Paneer Tikka Masala in Hvidovre - Papadums in Hvidovre - Paratha in Hvidovre - Pilaoo Rice in Hvidovre - Raita in Hvidovre - Sparkling Water in Hvidovre - Spinach Bhaji in Hvidovre - Spring Water in Hvidovre - Yellow Dal in Hvidovre