Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
197 kcal / 823 Kj
Fedt::
16.7 g
Heraf mættede fedtsyrer::
4.9 g
Kulhydrat::
4.5 g
Heraf sukkerarter::
2.6 g
Kostfibre::
1.7 g
Protein::
7.2 g
Salt::
0.22 g

Chicken Tikka Masala in Sydhavn

Bindias Chicken Tikka Masala balancerer elegant mellem cremet og nøddeagtig med et frisk bid af ingefær og spidskommen samt marineret og grillet inderfilet.

Den migrerende Tikka Masala

I Vesten er det ikke atypisk at næsten sætte lighedstegn mellem indisk mad og Chicken Tikka Masala. Men selvom der ikke findes nogen entydig enighed om, hvor og hvordan retten er opstået, findes der noget nær en enstemmig konsensus om at retten er skabt i Storbritannien af emigranter fra Indien eller Bangladesh som et resultat af multikulturalisme og kulinarisk opfindsomhed. Selvom få mener at den stammer fra Indien, er én ting sikker: i modsætning til i Vesten, lever Chicken Tikka Masala en ganske ukendt tilværelse indenfor Indiens grænser.

”Tikka” er en madlavningstradition, der stammer helt tilbage fra Mogul-dynastiets regeringstid i Nordindien. ”Tikka” referer til små stykker af kød eller grøntsager, som marineres, puttes på et spyd og grilles i en meget varm tandoor-ovn.

”Chicken Tikka” hentyder derfor til små stykker af marineret og grillet kylling, mens ”Masala” er navnet på de utallige former for krydderiblandinger, som både sælges på markedet eller selv laves i de indiske hjem.

Selvom retten, efter al sandsynlighed, er skabt på improvisation og held (som så meget andet), er den på få årtier blevet helt usandsynligt populær. I Storbritannien, hvor den opstod, er den så udbredt at landets daværende udenrigsminister Robin Cook i 2001 udnævnte Chicken Tikka Masala til en britisk nationalret. Cook begrundede denne uofficielle udnævnelse med at retten perfekt illustrerede, hvordan Storbritannien absorberer og tilpasser eksterne indflydelser.

Chicken Tikka Masala på Bindia-måden

Hvordan den i sin tid er improviseret, virker i bagklogskabens lys lige til: man marinerer og griller noget kylling og putter det i en curry (sovs).

Bindias Chicken Tikka Masala virker, for det utrænede øje, da også næsten lige så enkel, som den er lækker: først marinerer vi kylllinge-inderfilet i vores helt egen marinade af tandoori-krydderier, som er krydderier, der kan tåle de meget høje temperaturer, der opstår i en tandoor-ovn. I vores marinade inkluderer disse bl.a. ingefær, gurkemeje og bukkehorn. Til sidst griller vi kødet ved meget høje temperaturer, for at sørge for at det ikke tørrer ud, men forbliver saftigt og smagfuldt.

Den curry, der bruges til Bindias Chicken Tikka Masala, har lidt mere bid af ingefær og spidskommen, men er samtidigt cremet og nødderig, for at tage toppen af den ellers dominerende ingefær og balancere den endelig ret.

Velbekomme!

Smag vores Chicken Tikka Masala i din lokale Bindia på ØsterbroNørrebroFrederiksbergAmagerLyngby og Søborg eller bestil den her.

Aloo Gobi in Sydhavn - Bangan Burtha in Sydhavn - Bombay Mix in Sydhavn - Butter Cauliflower in Sydhavn - Butter Chicken in Sydhavn - Butter Lamb in Sydhavn - Butter Paneer in Sydhavn - Cauliflower Biryani in Sydhavn - Cauliflower Jeera Masala in Sydhavn - Cauliflower Korma in Sydhavn - Cauliflower Madras in Sydhavn - Cauliflower Platter in Sydhavn - Cauliflower Spinach in Sydhavn - Cauliflower Tikka Masala in Sydhavn - Channa Masala in Sydhavn - Chicken Biryani in Sydhavn - Chicken Jeera Masala in Sydhavn - Chicken Korma in Sydhavn - Chicken Madras in Sydhavn - Chicken Platter in Sydhavn - Chicken Spinach in Sydhavn - Chicken Tikka Masala in Sydhavn - Chutneys in Sydhavn - Coca-Cola in Sydhavn - Coca-Cola Zero in Sydhavn - Coconut Tamarind Cauliflower in Sydhavn - Coconut Tamarind Chicken in Sydhavn - Coconut Tamarind Lamb in Sydhavn - Coconut Tamarind Paneer in Sydhavn - Kale Salad in Sydhavn - Kingfisher in Sydhavn - Lamb Biryani in Sydhavn - Lamb Jeera Masala in Sydhavn - Lamb Korma in Sydhavn - Lamb Madras in Sydhavn - Lamb Platter in Sydhavn - Lamb Spinach in Sydhavn - Lamb Tikka Masala in Sydhavn - Lemonade in Sydhavn - Mango Chutney in Sydhavn - Mango Lassi in Sydhavn - Mattar Paneer in Sydhavn - Nan in Sydhavn - Paneer Biryani in Sydhavn - Paneer Jeera Masala in Sydhavn - Paneer Korma in Sydhavn - Paneer Madras in Sydhavn - Paneer Platter in Sydhavn - Paneer Spinach in Sydhavn - Paneer Tikka Masala in Sydhavn - Papadums in Sydhavn - Paratha in Sydhavn - Pilaoo Rice in Sydhavn - Raita in Sydhavn - Sparkling Water in Sydhavn - Spinach Bhaji in Sydhavn - Spring Water in Sydhavn - Yellow Dal in Sydhavn