Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
194 kcal / 812 Kj
Fedt::
14.1 g
Heraf mættede fedtsyrer::
2.8 g
Kulhydrat::
40.0 g
Heraf sukkerarter::
0.0 g
Kostfibre::
3.7 g
Protein::
6.9 g
Salt::
1.20 g

Paratha in Sundbyøster

Paratha er et ugæret fladbrød, der stammer fra det indiske subkontinent. Dets navn er Hindi, men kommer oprindeligt fra Sanskrit og betyder ”lag af bagt dej”, da dejen foldes i processen, så det færdige brød ender med at have flere tynde lag.

Paratha findes dog ikke kun i Indien og dets nabolande som fx Sri Lanka og Pakistan, men også endnu længere væk i lande som fx Trinidad & Tobago, Singapore, Fiji og Malaysia – og med mere eller mindre det samme navn.

Brødet associeres i høj grad med det nordindiske køkken og særligt Punjab-regionen, hvor Bindias grundlægger og chefkok selv er fra. I hans barndom, var Paratha et luksusbrød, som de kun spiste en gang imellem i weekenderne.

Til en Paratha-dej, skal der ikke bruges andet end groft fuldkornsmel og vand. Af den færdige dej, laver man en kugle, som man ruller flad som en pandekage. For at få de karakteristiske tynde lag og for at undgå brødet ikke bliver tørt som et Chapati-brød, smører man overfladen med en relativ fed smørelse som fx smør og ghee, men det kan også være en fed nøddesmørelse, eller, som i Bindias Paratha, vegetabilsk olie. Den smurte dej foldes og rulles flad igen, så de smurte lag på denne måde, ligger inde i brødet. Via denne teknik kan man også putte fyld i sin Paratha-dej inde mellem lagene. Den mest kendte version er nok Aloo Paratha med moste og krydrede kartofler.

Paratha kan både tilberedes i en Tandoor-ovn eller på en pande, men da brødet kan have en tendens til at tørre for meget ud i en ovn, er vores Paratha en såkaldt ’pande-Paratha’.

Da vi har fokus på vores curries og andre hovedretter, serverer vi den helt almindelige Paratha, der fungerer rigtigt godt til at dyppe i vores curries.

Velbekomme!

Smag vores Paratha i din lokale Bindia på ØsterbroNørrebroFrederiksbergAmagerLyngby og Søborg eller bestil den her.

Aloo Gobi in Sundbyøster - Bangan Burtha in Sundbyøster - Bombay Mix in Sundbyøster - Butter Cauliflower in Sundbyøster - Butter Cauliflower Platter in Sundbyøster - Butter Chicken in Sundbyøster - Butter Chicken Platter in Sundbyøster - Butter Lamb in Sundbyøster - Butter Lamb Platter in Sundbyøster - Butter Paneer in Sundbyøster - Butter Paneer Platter in Sundbyøster - Cauliflower Biryani in Sundbyøster - Cauliflower Jeera Masala in Sundbyøster - Cauliflower Korma in Sundbyøster - Cauliflower Madras in Sundbyøster - Cauliflower Spinach in Sundbyøster - Cauliflower Tikka Masala in Sundbyøster - Channa Masala in Sundbyøster - Chicken Biryani in Sundbyøster - Chicken Jeera Masala in Sundbyøster - Chicken Korma in Sundbyøster - Chicken Madras in Sundbyøster - Chicken Spinach in Sundbyøster - Chicken Tikka Masala in Sundbyøster - Chutneys in Sundbyøster - Coca-Cola in Sundbyøster - Coca-Cola Zero in Sundbyøster - Coconut Tamarind Cauliflower in Sundbyøster - Coconut Tamarind Chicken in Sundbyøster - Coconut Tamarind Lamb in Sundbyøster - Coconut Tamarind Paneer in Sundbyøster - Garlic Nan in Sundbyøster - Kale Salad in Sundbyøster - Kingfisher in Sundbyøster - Lamb Biryani in Sundbyøster - Lamb Jeera Masala in Sundbyøster - Lamb Korma in Sundbyøster - Lamb Madras in Sundbyøster - Lamb Spinach in Sundbyøster - Lamb Tikka Masala in Sundbyøster - Lemonade in Sundbyøster - Mango Chutney in Sundbyøster - Mango Lassi in Sundbyøster - Mango Mint Smoothie in Sundbyøster - Mattar Paneer in Sundbyøster - Nan in Sundbyøster - Paneer Biryani in Sundbyøster - Paneer Jeera Masala in Sundbyøster - Paneer Korma in Sundbyøster - Paneer Madras in Sundbyøster - Paneer Spinach in Sundbyøster - Paneer Tikka Masala in Sundbyøster - Papadums in Sundbyøster - Paratha in Sundbyøster - Pilaoo Rice in Sundbyøster - Raita in Sundbyøster - Sparkling Water in Sundbyøster - Spinach Bhaji in Sundbyøster - Spring Water in Sundbyøster - Yellow Dal in Sundbyøster