Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
170 kcal / 709 Kj
Fedt::
13.5 g
Heraf mættede fedtsyrer::
5.0 g
Kulhydrat::
5.2 g
Heraf sukkerarter::
3.9 g
Kostfibre::
1.4 g
Protein::
6.9 g
Salt::
0.18 g

Butter Chicken in Østerbro (København Ø)

Bindia’s Butter Chicken er vores anmelderroste darling og mest populære ret.

Øjeblikkelig succes

Da vi åbnede den første Bindia i 2003 ved Trianglen i København, blev vores lækre Butter Chicken med det samme en klar publikumsfavorit. Vi har siden åbnet 6 butikker i alt på Nørrebro, Østerbro, Frederiksberg, Amager samt i Lyngby og Søborg, men én ting forbliver det samme: Vores Butter Chicken er stadig Bindias mest populære ret – og det er ikke uden grund!

”Himmelsk” skrev Jyllandspostens anmelder om Bindias Butter Chicken, mens AOKs anmelder mente at vores Butter Chicken ”burde være på listen over ulovlige, vanedannende stoffer”.

Bindias grundlægger og chefkok, Amer Suleman blev i første omgang en smule overrasket over hvor populær hans Butter Chicken blev (og stadig er). Men når man forstår hans sans for detalje og den omtanke, der er lagt i udarbejdningen af Bindias Butter Chicken, er det faktisk slet ikke så mærkeligt.

Er det ligefrem Københavns bedste Butter Chicken? Det tror vi faktisk…

Nordindiske nødder

Butter Chicken (Murgh Makhani) er en ret, der stammer fra Nordindien. Den anvendte curry er, som navnet angiver, den famøse Butter-curry (eller Makhani), der efterhånden er blevet mere kendt i Vesten, end hvor den faktisk stammer fra.

I Bindia laver vi Makhanien, som man gør i de nordlige, bjergrige egne som Kashmir og Punjab, hvor Amer Suleman selv er fra.

Her spiser man typisk meget mildere mad end i Sydindien, og man bruger ofte nødder i madlavningen i stedet for animalsk fedt, for at tilføje en masse sunde og nærende kalorier, som er så essentielle i disse kolde egne.

I vores Butter-curry har vi derfor et helt særligt fokus på nødder; især cashew.

Ligesom i vores Korma-curry, har vi udviklet det helt rigtige mix af nødder og frø til vores Butter-curry, som ikke kun tilføjer retten sunde kalorier, men samtidigt giver en lækker, cremet konsistens. Sammen med de syrlige tomater og honningen, er nøddemixet ydermere med til at give vores Butter Chicken den helt særlige sødme med de subtile nøddeagtige nuancer.

Butter Chicken på Bindia-måden

I tilberedningen af Bindias Butter Chicken findes der dog flere medvirkende faktorer til dens popularitet, bl.a. i den sofistikerede og opmærksomme tilgang til opvarmningen af Sulemans Makhani-curry.

På den helt rigtige temperatur, sker der nemlig en kemisk reaktion mellem fedstoffet og tomaterne, der får smagen til at gå op i en højere enhed. Rammer man aldrig denne temperatur, opnår man slet ikke samme smag, mens man risikerer at ruinere retten totalt, hvis man går over, advarer Bindias chefkok.

Herudover skal den smages til på den helt rigtige måde. Dette sker via temperering, som er en særlig smags-manipulation, der er udbredt i Indien og dets nabolande Pakistan, Nepal, Bangladesh og Sri Lanka.

Ved temperering lynsteges knuste krydderier i en brandende varm ghee (eller olier, der tåler så høje temperaturer). Når krydderierne rammer det kogende fedtstof, udsættes de for sådan et varme-chok at de straks udskiller deres essentielle olier og dermed masser af smag.

Bindias Butter Chicken gennemgår hele fire forskellige tempererings-faser i løbet af dens tilblivelse og vi bruger tilmed en masser krydderier, som man ikke finder i en Butter Chicken andre steder.

I alt anvender vi 23 forskellige ingredienser i denne publikumsfavorit; lige fra curryens base af tomater, ingefær og hvidløg til mere overraskende indhold som birkes og lakridsrod.

Sidst, men ikke mindst, bruger vi inderfilet fra danske kyllinger, som vi først marinerer i vores helt egen marinade af tandoori-krydderier, som er krydderier, der kan tåle de meget høje temperaturer, der opstår i en tandoor-ovn. I vores marinade inkluderer disse bl.a. ingefær, gurkemeje og bukkehorn. Til sidst griller vi kødet ved meget høje temperaturer, for at sørge for at det ikke tørrer ud, men forbliver saftigt og smagfuldt.

”Resultatet er vanedannende lækkert!” mente Berlingske Tidenes anmelder i hvert fald, men bedøm selv ved kigge forbi din lokale Bindia på Østerbro, Nørrebro, Frederiksberg, Amager, Lyngby og Søborg eller bestil her.

Aloo Gobi in Østerbro (København Ø) - Bangan Burtha in Østerbro (København Ø) - Bombay Mix in Østerbro (København Ø) - Butter Cauliflower in Østerbro (København Ø) - Butter Chicken in Østerbro (København Ø) - Butter Lamb in Østerbro (København Ø) - Butter Paneer in Østerbro (København Ø) - Cauliflower Biryani in Østerbro (København Ø) - Cauliflower Jeera Masala in Østerbro (København Ø) - Cauliflower Korma in Østerbro (København Ø) - Cauliflower Madras in Østerbro (København Ø) - Cauliflower Platter in Østerbro (København Ø) - Cauliflower Spinach in Østerbro (København Ø) - Cauliflower Tikka Masala in Østerbro (København Ø) - Channa Masala in Østerbro (København Ø) - Chicken Biryani in Østerbro (København Ø) - Chicken Jeera Masala in Østerbro (København Ø) - Chicken Korma in Østerbro (København Ø) - Chicken Madras in Østerbro (København Ø) - Chicken Platter in Østerbro (København Ø) - Chicken Spinach in Østerbro (København Ø) - Chicken Tikka Masala in Østerbro (København Ø) - Chutneys in Østerbro (København Ø) - Coca-Cola in Østerbro (København Ø) - Coca-Cola Zero in Østerbro (København Ø) - Coconut Tamarind Cauliflower in Østerbro (København Ø) - Coconut Tamarind Chicken in Østerbro (København Ø) - Coconut Tamarind Lamb in Østerbro (København Ø) - Coconut Tamarind Paneer in Østerbro (København Ø) - Garlic Nan in Østerbro (København Ø) - Kale Salad in Østerbro (København Ø) - Kingfisher in Østerbro (København Ø) - Lamb Biryani in Østerbro (København Ø) - Lamb Jeera Masala in Østerbro (København Ø) - Lamb Korma in Østerbro (København Ø) - Lamb Madras in Østerbro (København Ø) - Lamb Platter in Østerbro (København Ø) - Lamb Spinach in Østerbro (København Ø) - Lamb Tikka Masala in Østerbro (København Ø) - Lemonade in Østerbro (København Ø) - Mango Chutney in Østerbro (København Ø) - Mango Lassi in Østerbro (København Ø) - Mattar Paneer in Østerbro (København Ø) - Nan in Østerbro (København Ø) - Paneer Biryani in Østerbro (København Ø) - Paneer Jeera Masala in Østerbro (København Ø) - Paneer Korma in Østerbro (København Ø) - Paneer Madras in Østerbro (København Ø) - Paneer Platter in Østerbro (København Ø) - Paneer Spinach in Østerbro (København Ø) - Paneer Tikka Masala in Østerbro (København Ø) - Papadums in Østerbro (København Ø) - Paratha in Østerbro (København Ø) - Pilaoo Rice in Østerbro (København Ø) - Raita in Østerbro (København Ø) - Sparkling Water in Østerbro (København Ø) - Spinach Bhaji in Østerbro (København Ø) - Spring Water in Østerbro (København Ø) - Yellow Dal in Østerbro (København Ø)