Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
313 kcal / 1311 Kj
Fedt::
22.7 g
Heraf mættede fedtsyrer::
5.2 g
Kulhydrat::
18.4 g
Heraf sukkerarter::
1.5 g
Kostfibre::
2.8 g
Protein::
7.7 g
Salt::
0.20 g

Paneer Biryani in Jægersborg

Paneer Biryani er blot én ud af uendeligt mange måder at lave en lækker Biryani på.

Universel og aldrig den samme

Navnet “Biryani” stammer oprindeligt fra persisk, da dette sprog var det officielle sprog i flere muslimske dynastier rundt omkring i middelalderens Indien. Og selvom der ikke er 100% enighed om rettens oprindelse, peger alt derfor på at den har muslimske rødder.

En gængs teori er at den moderne Biryani opstod ved Mogulrigets hof-køkken i løbet af dette imperies regeringstid i Nordindien. Retten er senere blevet helt utroligt udbredt i resten af Indien, særligt i syd og blandt landets muslimske befolkning.

Retten er så kendt, at den selvfølgelig har sit eget lokale præg alt efter hvor i det enorme land, man får den. Alle Biryanies har dog det til fælles, at retten er en blanding af ris og krydderier med grøntsager, nødder og/eller kød. Kort sagt, alt kan blandes til en komplet Biryani ris-ret.

Den mest kendte Biryani kommer fra Hyderabad, der er hovedstaden i staten Telangana. I midten af det 19. århundrede, blev byen kulturelt omdrejningspunkt for Indien og dets nabolande, hvilket resulterede i en blanding af mange forskellige kulinariske indflydelser samt en popularisering af Hyderabads Biryani, som er bl.a. karakteriseret ved at blive tilberedt i flere lag.

Paneer Biryani på Bindia-måden

Hos Bindia laver vi vores Paneer Biryani med et fokus på frø og nødder. I Bjergrige nordindiske stater som fx Punjab, hvor Bindias grundlægger selv er fra, bruges der ofte nødder i madlavningen i stedet for animalsk fedt, for at tilføje en masse sunde og nærende kalorier, som er så essentielle i disse kolde egne. I vores Paneer Biryani har vi derfor et særligt fokus på cashew samt den rette temperering.

Sidstnævnte er en krydrings-teknik fra det indiske subkontinent, hvor knuste krydderier lynsteges ved meget høje temperaturer. Når krydderierne rammer det brandende varme fedtstof, udsættes de for sådan et varme-chok, at de straks udskiller deres essentielle olier og dermed masser af smag.

Mens ”Biryani” er navnet på denne kendte ris-ret, er ”Paneer” navnet på en populær umodnet ost fra Indien, skabt på ko- eller bøffelmælk, som er hovedingrediensen i Paneer Biryani. Denne ost er ikke længere kun populær i sit hjemland, men er efterhånden blevet en spise, som mange i Vesten har taget til sig. Med sit lave fedtindhold og høje proteinindhold, er denne friske og mættende ost især blevet en eftertragtet proteinkilde i utallige kødfrie madretter.

Da paneer har en mild smag og åben struktur, der gør at den let optager smag fra den mad og de krydderier, som den tilberedes sammen med - som fx mange frø, nødder og kerner i Bindias Paneer Biryani.

Velbekomme!

Smag vores Paneer Biryani i din lokale Bindia på ØsterbroNørrebroFrederiksbergAmagerLyngby og Søborg eller bestil den her.

Aloo Gobi in Jægersborg - Bangan Burtha in Jægersborg - Bombay Mix in Jægersborg - Butter Cauliflower in Jægersborg - Butter Chicken in Jægersborg - Butter Lamb in Jægersborg - Butter Paneer in Jægersborg - Cauliflower Biryani in Jægersborg - Cauliflower Jeera Masala in Jægersborg - Cauliflower Korma in Jægersborg - Cauliflower Madras in Jægersborg - Cauliflower Platter in Jægersborg - Cauliflower Spinach in Jægersborg - Cauliflower Tikka Masala in Jægersborg - Channa Masala in Jægersborg - Chicken Biryani in Jægersborg - Chicken Jeera Masala in Jægersborg - Chicken Korma in Jægersborg - Chicken Madras in Jægersborg - Chicken Platter in Jægersborg - Chicken Spinach in Jægersborg - Chicken Tikka Masala in Jægersborg - Chutneys in Jægersborg - Coca-Cola in Jægersborg - Coca-Cola Zero in Jægersborg - Coconut Tamarind Cauliflower in Jægersborg - Coconut Tamarind Chicken in Jægersborg - Coconut Tamarind Lamb in Jægersborg - Coconut Tamarind Paneer in Jægersborg - Kale Salad in Jægersborg - Kingfisher in Jægersborg - Lamb Biryani in Jægersborg - Lamb Jeera Masala in Jægersborg - Lamb Korma in Jægersborg - Lamb Madras in Jægersborg - Lamb Platter in Jægersborg - Lamb Spinach in Jægersborg - Lamb Tikka Masala in Jægersborg - Lemonade in Jægersborg - Mango Chutney in Jægersborg - Mango Lassi in Jægersborg - Mattar Paneer in Jægersborg - Nan in Jægersborg - Paneer Biryani in Jægersborg - Paneer Jeera Masala in Jægersborg - Paneer Korma in Jægersborg - Paneer Madras in Jægersborg - Paneer Platter in Jægersborg - Paneer Spinach in Jægersborg - Paneer Tikka Masala in Jægersborg - Papadums in Jægersborg - Paratha in Jægersborg - Pilaoo Rice in Jægersborg - Raita in Jægersborg - Sparkling Water in Jægersborg - Spinach Bhaji in Jægersborg - Spring Water in Jægersborg - Yellow Dal in Jægersborg