Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
170 kcal / 709 Kj
Fedt::
13.5 g
Heraf mættede fedtsyrer::
5.0 g
Kulhydrat::
5.2 g
Heraf sukkerarter::
3.9 g
Kostfibre::
1.4 g
Protein::
6.9 g
Salt::
0.18 g

Butter Chicken in Tårnby

Bindia’s Butter Chicken er vores anmelderroste darling og mest populære ret.

Øjeblikkelig succes

Da vi åbnede den første Bindia i 2003 ved Trianglen i København, blev vores lækre Butter Chicken med det samme en klar publikumsfavorit. Vi har siden åbnet 6 butikker i alt på Nørrebro, Østerbro, Frederiksberg, Amager samt i Lyngby og Søborg, men én ting forbliver det samme: Vores Butter Chicken er stadig Bindias mest populære ret – og det er ikke uden grund!

”Himmelsk” skrev Jyllandspostens anmelder om Bindias Butter Chicken, mens AOKs anmelder mente at vores Butter Chicken ”burde være på listen over ulovlige, vanedannende stoffer”.

Bindias grundlægger og chefkok, Amer Suleman blev i første omgang en smule overrasket over hvor populær hans Butter Chicken blev (og stadig er). Men når man forstår hans sans for detalje og den omtanke, der er lagt i udarbejdningen af Bindias Butter Chicken, er det faktisk slet ikke så mærkeligt.

Er det ligefrem Københavns bedste Butter Chicken? Det tror vi faktisk…

Nordindiske nødder

Butter Chicken (Murgh Makhani) er en ret, der stammer fra Nordindien. Den anvendte curry er, som navnet angiver, den famøse Butter-curry (eller Makhani), der efterhånden er blevet mere kendt i Vesten, end hvor den faktisk stammer fra.

I Bindia laver vi Makhanien, som man gør i de nordlige, bjergrige egne som Kashmir og Punjab, hvor Amer Suleman selv er fra.

Her spiser man typisk meget mildere mad end i Sydindien, og man bruger ofte nødder i madlavningen i stedet for animalsk fedt, for at tilføje en masse sunde og nærende kalorier, som er så essentielle i disse kolde egne.

I vores Butter-curry har vi derfor et helt særligt fokus på nødder; især cashew.

Ligesom i vores Korma-curry, har vi udviklet det helt rigtige mix af nødder og frø til vores Butter-curry, som ikke kun tilføjer retten sunde kalorier, men samtidigt giver en lækker, cremet konsistens. Sammen med de syrlige tomater og honningen, er nøddemixet ydermere med til at give vores Butter Chicken den helt særlige sødme med de subtile nøddeagtige nuancer.

Butter Chicken på Bindia-måden

I tilberedningen af Bindias Butter Chicken findes der dog flere medvirkende faktorer til dens popularitet, bl.a. i den sofistikerede og opmærksomme tilgang til opvarmningen af Sulemans Makhani-curry.

På den helt rigtige temperatur, sker der nemlig en kemisk reaktion mellem fedstoffet og tomaterne, der får smagen til at gå op i en højere enhed. Rammer man aldrig denne temperatur, opnår man slet ikke samme smag, mens man risikerer at ruinere retten totalt, hvis man går over, advarer Bindias chefkok.

Herudover skal den smages til på den helt rigtige måde. Dette sker via temperering, som er en særlig smags-manipulation, der er udbredt i Indien og dets nabolande Pakistan, Nepal, Bangladesh og Sri Lanka.

Ved temperering lynsteges knuste krydderier i en brandende varm ghee (eller olier, der tåler så høje temperaturer). Når krydderierne rammer det kogende fedtstof, udsættes de for sådan et varme-chok at de straks udskiller deres essentielle olier og dermed masser af smag.

Bindias Butter Chicken gennemgår hele fire forskellige tempererings-faser i løbet af dens tilblivelse og vi bruger tilmed en masser krydderier, som man ikke finder i en Butter Chicken andre steder.

I alt anvender vi 23 forskellige ingredienser i denne publikumsfavorit; lige fra curryens base af tomater, ingefær og hvidløg til mere overraskende indhold som birkes og lakridsrod.

Sidst, men ikke mindst, bruger vi inderfilet fra danske kyllinger, som vi først marinerer i vores helt egen marinade af tandoori-krydderier, som er krydderier, der kan tåle de meget høje temperaturer, der opstår i en tandoor-ovn. I vores marinade inkluderer disse bl.a. ingefær, gurkemeje og bukkehorn. Til sidst griller vi kødet ved meget høje temperaturer, for at sørge for at det ikke tørrer ud, men forbliver saftigt og smagfuldt.

”Resultatet er vanedannende lækkert!” mente Berlingske Tidenes anmelder i hvert fald, men bedøm selv ved kigge forbi din lokale Bindia på Østerbro, Nørrebro, Frederiksberg, Amager, Lyngby og Søborg eller bestil her.

Aloo Gobi in Tårnby - Bangan Burtha in Tårnby - Bombay Mix in Tårnby - Butter Cauliflower in Tårnby - Butter Chicken in Tårnby - Butter Lamb in Tårnby - Butter Paneer in Tårnby - Cauliflower Biryani in Tårnby - Cauliflower Jeera Masala in Tårnby - Cauliflower Korma in Tårnby - Cauliflower Madras in Tårnby - Cauliflower Platter in Tårnby - Cauliflower Spinach in Tårnby - Cauliflower Tikka Masala in Tårnby - Channa Masala in Tårnby - Chicken Biryani in Tårnby - Chicken Jeera Masala in Tårnby - Chicken Korma in Tårnby - Chicken Madras in Tårnby - Chicken Platter in Tårnby - Chicken Spinach in Tårnby - Chicken Tikka Masala in Tårnby - Chutneys in Tårnby - Coca-Cola in Tårnby - Coca-Cola Zero in Tårnby - Coconut Tamarind Cauliflower in Tårnby - Coconut Tamarind Chicken in Tårnby - Coconut Tamarind Lamb in Tårnby - Coconut Tamarind Paneer in Tårnby - Kale Salad in Tårnby - Kingfisher in Tårnby - Lamb Biryani in Tårnby - Lamb Jeera Masala in Tårnby - Lamb Korma in Tårnby - Lamb Madras in Tårnby - Lamb Platter in Tårnby - Lamb Spinach in Tårnby - Lamb Tikka Masala in Tårnby - Lemonade in Tårnby - Mango Chutney in Tårnby - Mango Lassi in Tårnby - Mattar Paneer in Tårnby - Nan in Tårnby - Paneer Biryani in Tårnby - Paneer Jeera Masala in Tårnby - Paneer Korma in Tårnby - Paneer Madras in Tårnby - Paneer Platter in Tårnby - Paneer Spinach in Tårnby - Paneer Tikka Masala in Tårnby - Papadums in Tårnby - Paratha in Tårnby - Pilaoo Rice in Tårnby - Raita in Tårnby - Sparkling Water in Tårnby - Spinach Bhaji in Tårnby - Spring Water in Tårnby - Yellow Dal in Tårnby