Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
197 kcal / 823 Kj
Fedt::
12.6 g
Heraf mættede fedtsyrer::
3.8 g
Kulhydrat::
16.2 g
Heraf sukkerarter::
2.2 g
Kostfibre::
0.9 g
Protein::
4.3 g
Salt::
0.22 g

Butter Lamb Platter in Kastrup

”Lamb Platter” (groft sagt ”lamme-tallerken” på engelsk) er en reference til sydindisk madkultur, hvor en stor tallerken (en såkaldt ”thali”) med forskellige små retter er et udbredt fænomen. I Sydindien har man generelt et mere simpelt køkken og det er derfor normalt at servere en større tallerken med flere simple ting på. Bindias Platters er inspireret af denne sydindiske tradition.

I Nordindien, hvor Bindias grundlægger og chefkok Amer Suleman selv er fra, er det omvendt kutyme at invitere sine gæster på noget, der mere minder om en buffet, hvor alt maden ligger i midten af det opdækkede bord, og alle bare tager det, de har lyst til.

”Det er en luksus og en tradition, som godt kan overraske en del vesterlændinge”, siger Amer Suleman. Bindias Platters er derfor en måde at samle lidt forskelligt på én tallerken, for både at gøre det mere simpelt, billigt og forståeligt for især den vestlige gæst.

Lamb Platter på Bindia-måden

På vores Lamb Platter serveres vores famøse Butter curry med mørt new zealandsk lam og aromatiske basmatiris.

Bindias Butter-curry gennemgår hele fire forskellige tilsmagnings-faser (en indisk kogekunst kaldet temperering (eller tarka)) i løbet af dens tilblivelse, og vi bruger tilmed en masse krydderier, som man ikke finder i en Butter-curry andre steder.

I alt anvender vi 23 forskellige ingredienser i denne publikumsfavorit; lige fra curryens base af tomater, ingefær og hvidløg til mere overraskende indhold som birkes og lakridsrod.

Da inderne hverken spiser svine- eller oksekød af hensyn til landets to største religioner Hinduismen og Islam, er de i stedet blevet specialister i lammekød, med alt hvad det indebærer af unikke traditioner og tekniker, for at udvælge det bedste kød og tilberede det bedst muligt. Hos Bindia har vi derfor klare retningslinjer for hvordan lammekødet udvælges og tilberedes.

Vi bruger kun fritgående og græssende lam fra New Zealand i vores Lamb Platter, da dette kød har den bedste lugt og smag og ikke indeholder for meget fedt. Vi går altid målrettet efter ungt, og derfor mørt, kød, som vi selv skærer til efter alle kunstens regler, for at sørge for at slutproduktet er konsistent med vores standarder.

Herefter steger vi lammet sammen med en temperering af bl.a. ingefær, nellikke og hvidløg i en stor gryde. Dette fjerner både den karakteristiske lugt af lam og giver kødet smag, varme og karakter. Alt sammen gjort efter traditionelle procedure.

Velbekomme!

Smag vores Lamb Platter i din lokale Bindia på ØsterbroNørrebroFrederiksbergAmagerLyngby og Søborg eller bestil den her.

Aloo Gobi in Kastrup - Bangan Burtha in Kastrup - Bombay Mix in Kastrup - Butter Cauliflower in Kastrup - Butter Cauliflower Platter in Kastrup - Butter Chicken in Kastrup - Butter Chicken Platter in Kastrup - Butter Lamb in Kastrup - Butter Lamb Platter in Kastrup - Butter Paneer in Kastrup - Butter Paneer Platter in Kastrup - Cauliflower Biryani in Kastrup - Cauliflower Jeera Masala in Kastrup - Cauliflower Korma in Kastrup - Cauliflower Madras in Kastrup - Cauliflower Spinach in Kastrup - Cauliflower Tikka Masala in Kastrup - Channa Masala in Kastrup - Chicken Biryani in Kastrup - Chicken Jeera Masala in Kastrup - Chicken Korma in Kastrup - Chicken Madras in Kastrup - Chicken Spinach in Kastrup - Chicken Tikka Masala in Kastrup - Chutneys in Kastrup - Coca-Cola in Kastrup - Coca-Cola Zero in Kastrup - Coconut Tamarind Cauliflower in Kastrup - Coconut Tamarind Chicken in Kastrup - Coconut Tamarind Lamb in Kastrup - Coconut Tamarind Paneer in Kastrup - Garlic Nan in Kastrup - Kale Salad in Kastrup - Kingfisher in Kastrup - Lamb Biryani in Kastrup - Lamb Jeera Masala in Kastrup - Lamb Korma in Kastrup - Lamb Madras in Kastrup - Lamb Spinach in Kastrup - Lamb Tikka Masala in Kastrup - Lemonade in Kastrup - Mango Chutney in Kastrup - Mango Lassi in Kastrup - Mango Mint Smoothie in Kastrup - Mattar Paneer in Kastrup - Nan in Kastrup - Paneer Biryani in Kastrup - Paneer Jeera Masala in Kastrup - Paneer Korma in Kastrup - Paneer Madras in Kastrup - Paneer Spinach in Kastrup - Paneer Tikka Masala in Kastrup - Papadums in Kastrup - Paratha in Kastrup - Pilaoo Rice in Kastrup - Raita in Kastrup - Sparkling Water in Kastrup - Spinach Bhaji in Kastrup - Spring Water in Kastrup - Yellow Dal in Kastrup