Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
203 kcal / 847 Kj
Fedt::
17.3 g
Heraf mættede fedtsyrer::
7.9 g
Kulhydrat::
5.5 g
Heraf sukkerarter::
4.0 g
Kostfibre::
1.4 g
Protein::
6.0 g
Salt::
0.18 g

Butter Paneer in Utterslev

Bindias Butter Paneer er en anmelderrost curry med populær frisk, umodnet ost.

Nordindiske nødder

Butter Paneer er en ret, der stammer fra Nordindien. Den anvendte curry er, som navnet indikerer, den famøse Butter-curry (eller Makhani), der efterhånden er blevet mere kendt i Vesten, end hvor den faktisk stammer fra.

I Bindia laver vi Makhanien, som man gør i de nordlige, bjergrige egne som Kashmir og Punjab, hvor Bindias grundlægger og chefkok, Amer Suleman selv er fra.

Her spiser man typisk meget mildere mad end i Sydindien, og man bruger ofte nødder i madlavningen i stedet for animalsk fedt, for at tilføje en masse sunde og nærende kalorier, som er så essentielle i disse kolde egne.

I vores Butter Paneer har vi derfor et helt særligt fokus på nødder; især cashew.

Ligesom i vores Korma-curry, har vi udviklet det helt rigtige mix af nødder og frø til vores Butter Paneer, som ikke kun tilføjer retten sunde kalorier, men samtidigt giver en lækker, cremet konsistens. Sammen med de syrlige tomater og honningen, er nøddemixet ydermere med til at give vores Butter Paneer den helt særlige sødme med de subtile nøddeagtige nuancer.

Butter Paneer på Bindia-måden

I tilberedningen af Bindias Butter Paneer findes der dog flere medvirkende faktorer til dens popularitet, bl.a. i den sofistikerede og opmærksomme tilgang til opvarmningen af Sulemans Butter-curry.

På den helt rigtige temperatur, sker der nemlig en kemisk reaktion mellem fedstoffet og tomaterne, der får smagen til at gå op i en højere enhed. Rammer man aldrig denne temperatur, opnår man slet ikke samme smag, mens man risikerer at ruinere retten totalt, hvis man går over, advarer Bindias chefkok.

Herudover skal den smages til på den helt rigtige måde. Dette sker via temperering, som er en særlig smags-manipulation, der er udbredt i Indien og dets nabolande Pakistan, Nepal, Bangladesh og Sri Lanka.

Ved temperering lynsteges knuste krydderier ved meget høje temperaturer. Når krydderierne rammer det brandvarme fedtstof, udsættes de for sådan et varme-chok at de straks udskiller deres essentielle olier og dermed masser af smag.

Bindias Butter Paneer gennemgår hele fire forskellige tempererings-faser i løbet af dens tilblivelse og vi bruger tilmed en masser krydderier, som man ikke finder i en Butter Paneer andre steder.

Mens ”Butter” er navnet på curryen, er ”Paneer” navnet på en populær umodnet ost fra Indien, skabt på ko- eller bøffelmælk, som er hovedingrediensen i Butter Paneer. Denne ost er ikke længere kun populær i sit hjemland, men er efterhånden blevet en spise, som mange i Vesten har taget til sig. Med sit lave fedtindhold og høje proteinindhold, er denne friske og mættende ost især blevet en eftertragtet proteinkilde i utallige kødfrie madretter.

Da paneer har en mild smag og åben struktur, der gør at den let optager smag fra den mad og de krydderier, som den tilberedes sammen med - som fx de syrlige tomater, den søde honning og den nøddeagtige Butter-curry.

I alt anvender vi 23 forskellige ingredienser i denne publikumsfavorit; lige fra curryens base af tomater, ingefær og hvidløg til mere overraskende indhold som birkes og lakridsrod.

Velbekomme!

Smag vores Butter Paneer i din lokale Bindia på ØsterbroNørrebroFrederiksbergAmagerLyngby og Søborg eller bestil den her.

Aloo Gobi in Utterslev - Bangan Burtha in Utterslev - Bombay Mix in Utterslev - Butter Cauliflower in Utterslev - Butter Chicken in Utterslev - Butter Lamb in Utterslev - Butter Paneer in Utterslev - Cauliflower Biryani in Utterslev - Cauliflower Jeera Masala in Utterslev - Cauliflower Korma in Utterslev - Cauliflower Madras in Utterslev - Cauliflower Platter in Utterslev - Cauliflower Spinach in Utterslev - Cauliflower Tikka Masala in Utterslev - Channa Masala in Utterslev - Chicken Biryani in Utterslev - Chicken Jeera Masala in Utterslev - Chicken Korma in Utterslev - Chicken Madras in Utterslev - Chicken Platter in Utterslev - Chicken Spinach in Utterslev - Chicken Tikka Masala in Utterslev - Chutneys in Utterslev - Coca-Cola in Utterslev - Coca-Cola Zero in Utterslev - Coconut Tamarind Cauliflower in Utterslev - Coconut Tamarind Chicken in Utterslev - Coconut Tamarind Lamb in Utterslev - Coconut Tamarind Paneer in Utterslev - Kale Salad in Utterslev - Kingfisher in Utterslev - Lamb Biryani in Utterslev - Lamb Jeera Masala in Utterslev - Lamb Korma in Utterslev - Lamb Madras in Utterslev - Lamb Platter in Utterslev - Lamb Spinach in Utterslev - Lamb Tikka Masala in Utterslev - Lemonade in Utterslev - Mango Chutney in Utterslev - Mango Lassi in Utterslev - Mattar Paneer in Utterslev - Nan in Utterslev - Paneer Biryani in Utterslev - Paneer Jeera Masala in Utterslev - Paneer Korma in Utterslev - Paneer Madras in Utterslev - Paneer Platter in Utterslev - Paneer Spinach in Utterslev - Paneer Tikka Masala in Utterslev - Papadums in Utterslev - Paratha in Utterslev - Pilaoo Rice in Utterslev - Raita in Utterslev - Sparkling Water in Utterslev - Spinach Bhaji in Utterslev - Spring Water in Utterslev - Yellow Dal in Utterslev