Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
197 kcal / 823 Kj
Fedt::
16.7 g
Heraf mættede fedtsyrer::
4.9 g
Kulhydrat::
4.5 g
Heraf sukkerarter::
2.6 g
Kostfibre::
1.7 g
Protein::
7.2 g
Salt::
0.22 g

Chicken Tikka Masala in Skovshoved

Bindias Chicken Tikka Masala balancerer elegant mellem cremet og nøddeagtig med et frisk bid af ingefær og spidskommen samt marineret og grillet inderfilet.

Den migrerende Tikka Masala

I Vesten er det ikke atypisk at næsten sætte lighedstegn mellem indisk mad og Chicken Tikka Masala. Men selvom der ikke findes nogen entydig enighed om, hvor og hvordan retten er opstået, findes der noget nær en enstemmig konsensus om at retten er skabt i Storbritannien af emigranter fra Indien eller Bangladesh som et resultat af multikulturalisme og kulinarisk opfindsomhed. Selvom få mener at den stammer fra Indien, er én ting sikker: i modsætning til i Vesten, lever Chicken Tikka Masala en ganske ukendt tilværelse indenfor Indiens grænser.

”Tikka” er en madlavningstradition, der stammer helt tilbage fra Mogul-dynastiets regeringstid i Nordindien. ”Tikka” referer til små stykker af kød eller grøntsager, som marineres, puttes på et spyd og grilles i en meget varm tandoor-ovn.

”Chicken Tikka” hentyder derfor til små stykker af marineret og grillet kylling, mens ”Masala” er navnet på de utallige former for krydderiblandinger, som både sælges på markedet eller selv laves i de indiske hjem.

Selvom retten, efter al sandsynlighed, er skabt på improvisation og held (som så meget andet), er den på få årtier blevet helt usandsynligt populær. I Storbritannien, hvor den opstod, er den så udbredt at landets daværende udenrigsminister Robin Cook i 2001 udnævnte Chicken Tikka Masala til en britisk nationalret. Cook begrundede denne uofficielle udnævnelse med at retten perfekt illustrerede, hvordan Storbritannien absorberer og tilpasser eksterne indflydelser.

Chicken Tikka Masala på Bindia-måden

Hvordan den i sin tid er improviseret, virker i bagklogskabens lys lige til: man marinerer og griller noget kylling og putter det i en curry (sovs).

Bindias Chicken Tikka Masala virker, for det utrænede øje, da også næsten lige så enkel, som den er lækker: først marinerer vi kylllinge-inderfilet i vores helt egen marinade af tandoori-krydderier, som er krydderier, der kan tåle de meget høje temperaturer, der opstår i en tandoor-ovn. I vores marinade inkluderer disse bl.a. ingefær, gurkemeje og bukkehorn. Til sidst griller vi kødet ved meget høje temperaturer, for at sørge for at det ikke tørrer ud, men forbliver saftigt og smagfuldt.

Den curry, der bruges til Bindias Chicken Tikka Masala, har lidt mere bid af ingefær og spidskommen, men er samtidigt cremet og nødderig, for at tage toppen af den ellers dominerende ingefær og balancere den endelig ret.

Velbekomme!

Smag vores Chicken Tikka Masala i din lokale Bindia på ØsterbroNørrebroFrederiksbergAmagerLyngby og Søborg eller bestil den her.

Aloo Gobi in Skovshoved - Bangan Burtha in Skovshoved - Bombay Mix in Skovshoved - Butter Cauliflower in Skovshoved - Butter Cauliflower Platter in Skovshoved - Butter Chicken in Skovshoved - Butter Chicken Platter in Skovshoved - Butter Lamb in Skovshoved - Butter Lamb Platter in Skovshoved - Butter Paneer in Skovshoved - Butter Paneer Platter in Skovshoved - Cauliflower Biryani in Skovshoved - Cauliflower Jeera Masala in Skovshoved - Cauliflower Korma in Skovshoved - Cauliflower Madras in Skovshoved - Cauliflower Spinach in Skovshoved - Cauliflower Tikka Masala in Skovshoved - Channa Masala in Skovshoved - Chicken Biryani in Skovshoved - Chicken Jeera Masala in Skovshoved - Chicken Korma in Skovshoved - Chicken Madras in Skovshoved - Chicken Spinach in Skovshoved - Chicken Tikka Masala in Skovshoved - Chutneys in Skovshoved - Coca-Cola in Skovshoved - Coca-Cola Zero in Skovshoved - Coconut Tamarind Cauliflower in Skovshoved - Coconut Tamarind Chicken in Skovshoved - Coconut Tamarind Lamb in Skovshoved - Coconut Tamarind Paneer in Skovshoved - Garlic Nan in Skovshoved - Kale Salad in Skovshoved - Kingfisher in Skovshoved - Lamb Biryani in Skovshoved - Lamb Jeera Masala in Skovshoved - Lamb Korma in Skovshoved - Lamb Madras in Skovshoved - Lamb Spinach in Skovshoved - Lamb Tikka Masala in Skovshoved - Lemonade in Skovshoved - Mango Chutney in Skovshoved - Mango Lassi in Skovshoved - Mango Mint Smoothie in Skovshoved - Mattar Paneer in Skovshoved - Nan in Skovshoved - Paneer Biryani in Skovshoved - Paneer Jeera Masala in Skovshoved - Paneer Korma in Skovshoved - Paneer Madras in Skovshoved - Paneer Spinach in Skovshoved - Paneer Tikka Masala in Skovshoved - Papadums in Skovshoved - Paratha in Skovshoved - Pilaoo Rice in Skovshoved - Raita in Skovshoved - Sparkling Water in Skovshoved - Spinach Bhaji in Skovshoved - Spring Water in Skovshoved - Yellow Dal in Skovshoved