Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
236 kcal / 987 Kj
Fedt::
20.2 g
Heraf mættede fedtsyrer::
5.1 g
Kulhydrat::
6.3 g
Heraf sukkerarter::
2.4 g
Kostfibre::
2.3 g
Protein::
6.2 g
Salt::
0.30 g

Mattar Paneer in Kongens Lyngby

Bindias Mattar Paneer er en vegetarisk klassiker serveret i en nøddet og cremet nordindisk curry.

Vegetarisk proteinbombe

Mens ”Mattar” betyder ærter, er ”Paneer” navnet på en populær umodnet ost fra Indien, skabt på ko- eller bøffelmælk. Paneer har en mild smag og åben struktur, der gør at den let optager smag fra den mad og de krydderier, som den tilberedes sammen med.

Paneer er ikke længere kun populær i sit hjemland, men er efterhånden blevet en spise, som mange i Vesten har taget til sig. Med sit lave fedtindhold og høje proteinindhold, er denne friske og mættende ost især blevet en eftertragtet proteinkilde i utallige kødfrie madretter.

Ingen ved helt hvorfor Mattar Paneer først blev så udbredt i Indien, men ærter og paneer fungerer rigtigt godt sammen, og er begge populære proteinkilder for de mange vegetarer i Indien, der, ifølge statistiker fra FN, har verdens laveste rate af kødforbrug.

Nærmest alle Indiens større religioner som Hinduismen, Buddhismen, Sikhismen og Jainismen samt verdens ældste medicinsystem Ayurveda enten advokerer for en kødfri kost eller direkte forbyder kødforbrug.

En undersøgelse fra 2021 indikerer da også, at omkring 40% af landets befolkning identificerer sig som vegetarer, mens dette tal er langt højere i enkelte stater, som fx landets geografisk største Rajastan, hvor det gælder for 3 ud af 4.

Hos Bindia kan man derfor få samtlige af vores lækre curries i en vegetarisk version - i tillæg til 9 deciderede vegetariske og veganske retter som vores vegetariske Mattar Paneer.

Mattar Paneer på Bindia-måden

Mattar Paneer laves på mange forskellige måder i Indien, alt efter hvor i det enorme land, man befinder sig. Hos Bindia laver vi vores Mattar Paneer på Punjab-måden, hvor Bindias grundlægger selv er fra.

I mange nordindiske stater som Punjab og Kashmir, bruger man ofte nødder i madlavningen i stedet for animalsk fedt, for at tilføje en masse sunde og nærende kalorier, som er så essentielle i disse kolde egne.

Ligesom i vores Korma-curry, har vi til denne curry udviklet det helt rigtige mix af nødder og frø, som samtidigt giver en lækker cremet konsistens. Sammen med syrlige tomater og honning giver nøddemixet ydermere denne ret en helt særlig sødme med subtile nøddeagtige nuancer.

Herudover skal den smages til på den helt rigtige måde. Dette sker via temperering, som er en krydrings-teknik fra det indiske subkontinent, hvor knuste krydderier lynsteges ved brandende varm temperaturer. Når krydderierne rammer det kogende fedtstof, udsættes de for sådan et varme-chok, at de straks udskiller deres essentielle olier og dermed masser af smag.

Bindias Mattar Paneer gennemgår hele fire forskellige tempererings-faser i løbet af dens tilblivelse og vi bruger i alt 23 forskellige ingredienser lige fra curryens base af tomater, ingefær og hvidløg til mere overraskende indhold som birkes og lakridsrod.

Velbekomme!

Smag vores Mattar Paneer i din lokale Bindia på ØsterbroNørrebroFrederiksbergAmagerLyngby og Søborg eller bestil den her.

Aloo Gobi in Kongens Lyngby - Bangan Burtha in Kongens Lyngby - Bombay Mix in Kongens Lyngby - Butter Cauliflower in Kongens Lyngby - Butter Chicken in Kongens Lyngby - Butter Lamb in Kongens Lyngby - Butter Paneer in Kongens Lyngby - Cauliflower Biryani in Kongens Lyngby - Cauliflower Jeera Masala in Kongens Lyngby - Cauliflower Korma in Kongens Lyngby - Cauliflower Madras in Kongens Lyngby - Cauliflower Platter in Kongens Lyngby - Cauliflower Spinach in Kongens Lyngby - Cauliflower Tikka Masala in Kongens Lyngby - Channa Masala in Kongens Lyngby - Chicken Biryani in Kongens Lyngby - Chicken Jeera Masala in Kongens Lyngby - Chicken Korma in Kongens Lyngby - Chicken Madras in Kongens Lyngby - Chicken Platter in Kongens Lyngby - Chicken Spinach in Kongens Lyngby - Chicken Tikka Masala in Kongens Lyngby - Chutneys in Kongens Lyngby - Coca-Cola in Kongens Lyngby - Coca-Cola Zero in Kongens Lyngby - Coconut Tamarind Cauliflower in Kongens Lyngby - Coconut Tamarind Chicken in Kongens Lyngby - Coconut Tamarind Lamb in Kongens Lyngby - Coconut Tamarind Paneer in Kongens Lyngby - Kale Salad in Kongens Lyngby - Kingfisher in Kongens Lyngby - Lamb Biryani in Kongens Lyngby - Lamb Jeera Masala in Kongens Lyngby - Lamb Korma in Kongens Lyngby - Lamb Madras in Kongens Lyngby - Lamb Platter in Kongens Lyngby - Lamb Spinach in Kongens Lyngby - Lamb Tikka Masala in Kongens Lyngby - Lemonade in Kongens Lyngby - Mango Chutney in Kongens Lyngby - Mango Lassi in Kongens Lyngby - Mattar Paneer in Kongens Lyngby - Nan in Kongens Lyngby - Paneer Biryani in Kongens Lyngby - Paneer Jeera Masala in Kongens Lyngby - Paneer Korma in Kongens Lyngby - Paneer Madras in Kongens Lyngby - Paneer Platter in Kongens Lyngby - Paneer Spinach in Kongens Lyngby - Paneer Tikka Masala in Kongens Lyngby - Papadums in Kongens Lyngby - Paratha in Kongens Lyngby - Pilaoo Rice in Kongens Lyngby - Raita in Kongens Lyngby - Sparkling Water in Kongens Lyngby - Spinach Bhaji in Kongens Lyngby - Spring Water in Kongens Lyngby - Yellow Dal in Kongens Lyngby