Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
181 kcal / 755 Kj
Fedt::
15.3 g
Heraf mættede fedtsyrer::
4.5 g
Kulhydrat::
5.8 g
Heraf sukkerarter::
1.5 g
Kostfibre::
2.2 g
Protein::
4.9 g
Salt::
0.29 g

Coconut Tamarind Lamb in Hvidovre

Bindias Coconut Tamarind Lamb er en ægte hjemmelavet kulinarisk opfindelse, som du kun finder hos Bindia. Coconut Tamarind Lamb er et eksperiment i indisk madlavning og en måde at fusionere nord og syd på. 100% Bindias egen, men vi synes at alle skal prøve den.

Nordlig sødme

At prøve at sige noget entydigt om indisk mad, er nærmest en umulig opgave. I Indien er der nemlig lige så mange køkkener og kulinariske traditioner, som der er regioner, hvilket skyldes landets store diversitet i klima, landbrug, lokale skikke og ingredienser.

I det nordlige Indien i de bjergrige områder ved Himalaya, hvor Bindias grundlægger og chefkok, Amer Suleman selv er fra, er der fx tradition for at bruge et mix af nødder, frø og kerner som en central del af curry-tilberedningen. Dette gør både curryen cremet og sødlig og tilføjer en masse sunde og nærende kalorier, som er essentielle i disse koldere egne. Eksempler på ægte nøddefyldte, nordindske retter inkluderer vores anmelderroste Butter Chicken eller Bindias cremede Korma-curry

Sydlig inspiration

I Sydindien finder man derimod ofte meget stærke curries som den tomat-baserede Madras Curry, der er det stærkeste, vi har på menukortet hos Bindia. I flere sydindiske stater, er der mange religiøse og spirituelle fællesskaber, som ikke spiser kød. Den nok ’strengeste’ diæt finder man hos tilhørerne af Jain-religionen. Her forbydes ikke kun kød, fisk, æg samt andre animalske produkter, men også rodfrugter, hvilket derfor ekskluderer mange hyppigt anvendte ingredienser i det indiske køkken som gurkemeje, ingefær, hvidløg og løg. Sidstnævnte er noget nær et grundelement i det nordindiske køkken.

Selvom det langt fra er flertallet, der tilhører denne religiøse minoritet, har deres ældgamle forskrifter haft stor indflydelse på mange regionale køkkener. Derfor fokuserer det sydindiske køkken på ingredienser som tomater, kokos, tamarind, sennepsfrø, sennepsblade og karryblade.

”Jeg er meget inspireret af det Sydindiske køkken, særligt ingredienser som kokos og tamarind”, fortæller Amer Suleman. ”Smagen såvel som sundheden, der ligger i kokos og tamarind er virkeligt fascinerende for en nysgerrig kok. Så inspirationen til Coconut Tamarind var simpelthen tanken ”mon ikke jeg kan lave en god curry ud af de her?””

Coconut Tamarind Lamb på Bindia-måden

Med få simple og lækre ingredienser, er det kokos og tamarind, der er i fokus. De står for et spændende smagsspil, da tamarinden både har et surt og sødt spil i sig, mens kokos giver en fyldighed og rigdom i sin friske og fede smag.

På den ene side af Bindia-spektret finder man de milde nordindiske Korma- og Butter-curries, mens man i den anden ende af spektret, finder den stærke sydindiske Madras-curry.

Coconut Tamarind Lamb er mere balanceret. Den har samme smagsunivers som Madras-curryen, men uden samme intensitet eller mængde chili og sennepsfrø. Den kan måske endda ses som ”Sydindien for begyndere” - halvstærk men med søde indiske toner.

Mørt og lækkert

Da inderne hverken spiser svine- eller oksekød af hensyn til landets to største religioner Hinduismen og Islam, er de i stedet blevet specialister i lammekød, med alt hvad det indebærer af unikke traditioner og tekniker, for at udvælge det bedste kød og tilberede det bedst muligt. Hos Bindia har vi derfor klare retningslinjer for hvordan kødet udvælges og tilberedes.

Vi bruger kun kød fra fritgående og græssende lam fra New Zealand i vores Coconut Tamarind Lamb, da dette kød har den bedste lugt og smag og ikke indeholder for meget fedt. Vi går altid målrettet efter ungt, og derfor mørt, kød, som vi selv skærer til efter alle kunstens regler, for at sørge for at slutproduktet er konsistent med vores standarder.

Herefter steger vi lammet sammen med en temperering af bl.a. ingefær, nellikke og hvidløg i en stor gryde. Dette fjerner både den karakteristiske lugt af lam og giver kødet smag, varme og karakter - Alt sammen gjort efter traditionelle procedurer.

Velbekomme!

Smag vores Coconut Tamarind Lamb i din lokale Bindia på Østerbro, Nørrebro, Frederiksberg, Amager, Lyngby og Søborg eller bestil den her.

Aloo Gobi in Hvidovre - Bangan Burtha in Hvidovre - Bombay Mix in Hvidovre - Butter Cauliflower in Hvidovre - Butter Chicken in Hvidovre - Butter Lamb in Hvidovre - Butter Paneer in Hvidovre - Cauliflower Biryani in Hvidovre - Cauliflower Jeera Masala in Hvidovre - Cauliflower Korma in Hvidovre - Cauliflower Madras in Hvidovre - Cauliflower Platter in Hvidovre - Cauliflower Spinach in Hvidovre - Cauliflower Tikka Masala in Hvidovre - Channa Masala in Hvidovre - Chicken Biryani in Hvidovre - Chicken Jeera Masala in Hvidovre - Chicken Korma in Hvidovre - Chicken Madras in Hvidovre - Chicken Platter in Hvidovre - Chicken Spinach in Hvidovre - Chicken Tikka Masala in Hvidovre - Chutneys in Hvidovre - Coca-Cola in Hvidovre - Coca-Cola Zero in Hvidovre - Coconut Tamarind Cauliflower in Hvidovre - Coconut Tamarind Chicken in Hvidovre - Coconut Tamarind Lamb in Hvidovre - Coconut Tamarind Paneer in Hvidovre - Garlic Nan in Hvidovre - Kale Salad in Hvidovre - Kingfisher in Hvidovre - Lamb Biryani in Hvidovre - Lamb Jeera Masala in Hvidovre - Lamb Korma in Hvidovre - Lamb Madras in Hvidovre - Lamb Platter in Hvidovre - Lamb Spinach in Hvidovre - Lamb Tikka Masala in Hvidovre - Lemonade in Hvidovre - Mango Chutney in Hvidovre - Mango Lassi in Hvidovre - Mattar Paneer in Hvidovre - Nan in Hvidovre - Paneer Biryani in Hvidovre - Paneer Jeera Masala in Hvidovre - Paneer Korma in Hvidovre - Paneer Madras in Hvidovre - Paneer Platter in Hvidovre - Paneer Spinach in Hvidovre - Paneer Tikka Masala in Hvidovre - Papadums in Hvidovre - Paratha in Hvidovre - Pilaoo Rice in Hvidovre - Raita in Hvidovre - Sparkling Water in Hvidovre - Spinach Bhaji in Hvidovre - Spring Water in Hvidovre - Yellow Dal in Hvidovre