Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
230 kcal / 960 Kj
Fedt::
20.8 g
Heraf mættede fedtsyrer::
6.1 g
Kulhydrat::
5.0 g
Heraf sukkerarter::
2.7 g
Kostfibre::
1.9 g
Protein::
5.5 g
Salt::
0.29 g

Lamb Tikka Masala in Amagerbro

Lamb Tikka Masala balancerer elegant mellem cremet og nøddeagtig med bid af ingefær og spidskommen samt lækkert og mørt newzealandsk lammekød.

Den migrerende Tikka Masala

”Tikka” er en madlavningstradition, der stammer helt tilbage fra Mogul-dynastiets regeringstid i Nordindien. ”Tikka” referer til små stykker af kød eller grøntsager, som marineres, puttes på et spyd og grilles i en meget varm tandoor-ovn. ”Masala” er navnet på de utallige former for krydderiblandinger, som både sælges på markedet eller selv laves i de indiske hjem.

Den absolut mest kendte version af Tikka Masala er Chicken Tikka Masala med grillet kylling. I Vesten er det ikke atypisk at næsten sætte lighedstegn mellem denne ret og indisk mad generelt. Men selvom der ikke findes nogen entydig enighed om, hvor og hvordan retten er opstået, findes der noget nær en enstemmig konsensus om at retten er skabt i Storbritannien af emigranter fra Indien eller Bangladesh som et resultat af multikulturalisme og kulinarisk opfindsomhed. Selvom få mener at den stammer fra Indien, er én ting sikker: i modsætning til i Vesten, lever Tikka Masala en ganske ukendt tilværelse indenfor Indiens grænser.

Selvom retten, efter al sandsynlighed, er skabt på improvisation og held (som så meget andet), er den på få årtier blevet helt usandsynligt populær. I Storbritannien, hvor den opstod, er den så udbredt at landets daværende udenrigsminister Robin Cook i 2001 udnævnte Chicken Tikka Masala til en britisk nationalret. Cook begrundede denne uofficielle udnævnelse med at retten perfekt illustrerede, hvordan Storbritannien absorberer og tilpasser eksterne indflydelser.

Lamb Tikka Masala på Bindia-måden

Lamb Tikka Masala er derfor skabt til grillede ingredienser. Den har lidt mere bid af ingefær og spidskommen, men er samtidigt cremet og nødderig, for at tage toppen af den ellers dominerende ingefær og balancere den endelig ret. Her har vores chefkok perfekt blandet to verdener: bid og smørelse.

Vi bruger kun kød fra fritgående og græssende lam fra New Zealand i vores Lamb Tikka Masala, da dette kød har den bedste lugt og smag og ikke indeholder for meget fedt. Vi går altid målrettet efter ungt, og derfor mørt, kød, som vi selv skærer til efter alle kunstens regler, for at sørge for at slutproduktet er konsistent med vores standarder.

Herefter steger vi lammet sammen med en temperering af bl.a. ingefær, nellikke og hvidløg i en stor gryde. Dette fjerner både den karakteristiske lugt af lam og giver kødet smag, varme og karakter. Alt sammen gjort efter traditionelle procedurer.

Velbekomme!

Smag vores Lamb Tikka Masala i din lokale Bindia på ØsterbroNørrebroFrederiksbergAmagerLyngby og Søborg eller bestil den her.

Aloo Gobi in Amagerbro - Bangan Burtha in Amagerbro - Bombay Mix in Amagerbro - Butter Cauliflower in Amagerbro - Butter Chicken in Amagerbro - Butter Lamb in Amagerbro - Butter Paneer in Amagerbro - Cauliflower Biryani in Amagerbro - Cauliflower Jeera Masala in Amagerbro - Cauliflower Korma in Amagerbro - Cauliflower Madras in Amagerbro - Cauliflower Platter in Amagerbro - Cauliflower Spinach in Amagerbro - Cauliflower Tikka Masala in Amagerbro - Channa Masala in Amagerbro - Chicken Biryani in Amagerbro - Chicken Jeera Masala in Amagerbro - Chicken Korma in Amagerbro - Chicken Madras in Amagerbro - Chicken Platter in Amagerbro - Chicken Spinach in Amagerbro - Chicken Tikka Masala in Amagerbro - Chutneys in Amagerbro - Coca-Cola in Amagerbro - Coca-Cola Zero in Amagerbro - Coconut Tamarind Cauliflower in Amagerbro - Coconut Tamarind Chicken in Amagerbro - Coconut Tamarind Lamb in Amagerbro - Coconut Tamarind Paneer in Amagerbro - Garlic Nan in Amagerbro - Kale Salad in Amagerbro - Kingfisher in Amagerbro - Lamb Biryani in Amagerbro - Lamb Jeera Masala in Amagerbro - Lamb Korma in Amagerbro - Lamb Madras in Amagerbro - Lamb Platter in Amagerbro - Lamb Spinach in Amagerbro - Lamb Tikka Masala in Amagerbro - Lemonade in Amagerbro - Mango Chutney in Amagerbro - Mango Lassi in Amagerbro - Mattar Paneer in Amagerbro - Nan in Amagerbro - Paneer Biryani in Amagerbro - Paneer Jeera Masala in Amagerbro - Paneer Korma in Amagerbro - Paneer Madras in Amagerbro - Paneer Platter in Amagerbro - Paneer Spinach in Amagerbro - Paneer Tikka Masala in Amagerbro - Papadums in Amagerbro - Paratha in Amagerbro - Pilaoo Rice in Amagerbro - Raita in Amagerbro - Sparkling Water in Amagerbro - Spinach Bhaji in Amagerbro - Spring Water in Amagerbro - Yellow Dal in Amagerbro