Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
216 kcal / 903 Kj
Fedt::
17.8 g
Heraf mættede fedtsyrer::
7.1 g
Kulhydrat::
7.0 g
Heraf sukkerarter::
3.4 g
Kostfibre::
1.7 g
Protein::
6.4 g
Salt::
0.29 g

Paneer Korma in Østervold

Bindias Paneer Korma er en avanceret indisk ret, der både kræver tid, talent og tålmodighed fra kokkens side. Til gengæld er den cremede Paneer Korma altid besværet og ventetiden værd!

Nordindiske nødder

Kormaen er en kendt indisk curry (gryderet/sovs), der kan spores helt tilbage til det 16. århundrede og Mogul-dynastiets regeringstid i Nordindien. Denne curry var en yndet ret ved dynastiets hof og skulle efter sigende være serveret i en særlig hvid version ved indvielsen af Taj Mahal.

I Bindia laver vi Paneer Korma, som man gør i de bjergrige egne som Kashmir og Punjab, hvor Bindias grundlægger selv er fra. Her spiser man typisk meget mildere mad end i Sydindien, og man bruger ofte nødder i madlavningen i stedet for animalsk fedt, for at tilføje en masse sunde og nærende kalorier, som er så essentielle i disse kolde egne.

I vores Paneer Korma har vi derfor et helt særligt fokus på nødder; især cashew.

Ligesom i vores Butter-curry, har vi også udviklet det helt rigtige mix af nødder og frø til vores Korma, som ikke kun tilføjer retten nogle sunde kalorier, men samtidigt giver en lækker cremet konsistens og en helt speciel sødme med subtile nøddeagtige nuancer.

Paneer Korma er samlet set en ret kompleks ret, der både forlanger know-how og tålmodighed af kokken. Udover nødder og know-how, kræver denne curry også masser af løg, som både er centrale i opbygningen a f curryens grundlæggende base og tilsættes gavmildt i løbet af tilberedningen.

Paneer Korma på Bindia-måden

I Bindias Korma er der meget duft og varme, som især kommer af flere tempereringer med ’varme’ krydderier som nellike og kardemomme.

Temperering er en særlig krydrings-teknik, udbredt i Indien og dets nabolande Pakistan, Nepal, Bangladesh og Sri Lanka. Ved temperering lynsteges knuste krydderier ved brandende varme temperaturer. Når krydderierne rammer det kogende fedtstof, udsættes de for sådan et varme-chok at de straks udskiller deres essentielle olier og dermed masser af smag.

Mens ”Korma” er navnet på curryen, er ”Paneer” navnet på en populær umodnet ost fra Indien, skabt på ko- eller bøffelmælk, som er hovedingrediensen i Paneer Korma. Denne ost er ikke længere kun populær i sit hjemland, men er efterhånden blevet en spise, som mange i Vesten har taget til sig. Med sit lave fedtindhold og høje proteinindhold, er denne friske og mættende ost især blevet en eftertragtet proteinkilde i utallige kødfrie madretter.

Da paneer har en mild smag og åben struktur, der gør at den let optager smag fra den mad og de krydderier, som den tilberedes sammen med; i dette tilfælde de ’varme’ tempereringer i den søde og nøddeagtige Korma.

Velbekomme!

Smag vores Paneer Korma i din lokale Bindia på ØsterbroNørrebroFrederiksbergAmagerLyngby og Søborg eller bestil den her.

Aloo Gobi in Østervold - Bangan Burtha in Østervold - Bombay Mix in Østervold - Butter Cauliflower in Østervold - Butter Chicken in Østervold - Butter Lamb in Østervold - Butter Paneer in Østervold - Cauliflower Biryani in Østervold - Cauliflower Jeera Masala in Østervold - Cauliflower Korma in Østervold - Cauliflower Madras in Østervold - Cauliflower Platter in Østervold - Cauliflower Spinach in Østervold - Cauliflower Tikka Masala in Østervold - Channa Masala in Østervold - Chicken Biryani in Østervold - Chicken Jeera Masala in Østervold - Chicken Korma in Østervold - Chicken Madras in Østervold - Chicken Platter in Østervold - Chicken Spinach in Østervold - Chicken Tikka Masala in Østervold - Chutneys in Østervold - Coca-Cola in Østervold - Coca-Cola Zero in Østervold - Coconut Tamarind Cauliflower in Østervold - Coconut Tamarind Chicken in Østervold - Coconut Tamarind Lamb in Østervold - Coconut Tamarind Paneer in Østervold - Kale Salad in Østervold - Kingfisher in Østervold - Lamb Biryani in Østervold - Lamb Jeera Masala in Østervold - Lamb Korma in Østervold - Lamb Madras in Østervold - Lamb Platter in Østervold - Lamb Spinach in Østervold - Lamb Tikka Masala in Østervold - Lemonade in Østervold - Mango Chutney in Østervold - Mango Lassi in Østervold - Mattar Paneer in Østervold - Nan in Østervold - Paneer Biryani in Østervold - Paneer Jeera Masala in Østervold - Paneer Korma in Østervold - Paneer Madras in Østervold - Paneer Platter in Østervold - Paneer Spinach in Østervold - Paneer Tikka Masala in Østervold - Papadums in Østervold - Paratha in Østervold - Pilaoo Rice in Østervold - Raita in Østervold - Sparkling Water in Østervold - Spinach Bhaji in Østervold - Spring Water in Østervold - Yellow Dal in Østervold