Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
219 kcal / 916 Kj
Fedt::
17.6 g
Heraf mættede fedtsyrer::
3.5 g
Kulhydrat::
3.3 g
Heraf sukkerarter::
0.7 g
Kostfibre::
0.9 g
Protein::
11.2 g
Salt::
0.35 g

Tandoori Chicken

Ligesom Bindias grundlægger og chefkok, stammer Tandoori Chicken fra Punjab i det nordlige Indien.

Et hul i jorden

Som navnet hentyder til, er Tandoori Chicken kylling, der bliver tilberedt i en tandoor-ovn. Denne type ovn har været brugt i det nordlige Indien i over 4.000 år. En rigtig gammeldags tandoor-ovn er mere eller mindre et stort hul i jorden med vægge af ler og brændende kul eller træ i bunden, der kan skabe varmegrader på op til næsten 500 °C.

En tandoor har flere funktioner til forskellige typer af mad: man kan fx grille kød eller grøntsager på syd (a la shish kebab) eller man kan presse en naan-dej fast til ovnenes brandvarme vægge, hvor den kan sidde og bage sig selv til man piller den af væggen igen.

Tandoor-mad tilberedes via eksponering for en række processer som fx den grillende varme fra den levende ild, varmluft-bagning og røgning. En tandoor giver derfor maden en helt særlig smag, som hverken er decideret bagt eller grillet.

Bindias grundlægger, Amer Suleman erindrer tandoorens helt centrale plads i sin barndom i Punjab - både som kulinarisk schweizerkniv og socialt omdrejningspunkt.

Man tog sin egen dej og anden tandoor-klar mad med ned til den lokale tandoor-ovn, hvor man betalte ovnens ejer for at tilberede det efter alle kunstens regler. Her mødtes man med familie, venner og andre lokale, mens børnene legede og tandooren bagte. En gammeldags tandoor var derfor ofte tændt hele dagen og kunne være lidt af et tilløbsstykke.

Tandoori Chicken på Bindia-måden

Normalt forbindes Tandoori Chicken med et helt kyllingelår i den karakteristiske orange-røde farve, som oprindeligt stammede fra brug af masser af paprika i marinaden. Farven blev nærmest synonymt med Tandoori Chicken og kom derfor til at handle mere om æstetik end decideret smag. Som Tandoori Chicken blev mere og mere populær, især uden for Indiens grænser, blev det normalt at efterligne paprikaen med farvestoffer, for at få det til at virke ægte og autentisk.

Hos Bindia tager vi afstand for brugen af farvestoffer i maden. Vi foretrækker at lave maden, på de gammeldags måder, som den var tiltænkt, med de ingredienser og procedurer, som det indebærer. Vi marinerer derfor kyllingen i vores egen yoghurtbaserede marinade af tandoori-krydderier (også kendt som en ”Tandoori Masala”), som er krydderier, der kan tåle de meget høje temperaturer, der opstår i en tandoor-ovn. I vores marinade inkluderer disse bl.a. ingefær, gurkemeje og bukkehorn. Til sidst griller vi kødet ved meget høje temperaturer, for at sørge for at det ikke tørrer ud, men forbliver saftigt og smagfuldt.

Velbekomme!

Smag vores Tandoori Chicken i din lokale Bindia på ØsterbroNørrebroFrederiksbergAmagerLyngby og Søborg eller bestil den her.