Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
85 kcal / 354 Kj
Fedt::
4.6 g
Heraf mættede fedtsyrer::
2.9 g
Heraf sukkerarter::
6.7 g
Kostfibre::
0.3 g
Kulhydrat::
6.7 g
Protein::
3.7 g
Salt::
0.54 g

Raita

Raita bliver lavet på indisk yoghurt kaldet Dahi eller Curd sammen med rå eller kogte grøntsager – og en sjælden gang imellem med frugt. Som så mange andre indiske retter og sideretter, er der stor variation på Raitaen, alt efter hvor man får den på det indiske subkontinent.

Raita er aldrig en ret i sig selv, men fungerer altid som tilbehør til større retter ligesom fx brød eller ris gør. Det tætteste vi kommer på noget a la Raita i Vesten, bliver nok en dip, selvom det i langt de fleste tilfælde, stadigt er langt derfra.

Modsat de mange spændende krydderier, der findes i det kæmpe indiske køkken, bliver Raitaen faktisk ofte brugt til at køle smagsløgene, mens man spiser stærkt krydret mad. Den står derfor altså tit som både en smags- og oplevelsesmæssig kontrast til et større måltid.

Raita på Bindia-måden

”Lidt ligesom yoghurt giver Raita ro og balance i maven”, siger Amer Suleman, Bindias grundlægger og chefkok. Bindias Raita er derfor udtænkt med Bindias mere syrlige curries for øje. Vores Raita komplimenterer nemlig vores mad, da den har nogle krydderier, som man ikke finder i vores curries såsom anis og birkes.

Samtidigt sørger grøntsagerne og vitaminindholdet, der er i Bindias Raita, for at man altid er dækket ernæringsmæssigt ind; den perfekte følgesvend til Bindias mange retter!

Velbekomme!

Smag vores Raita i din lokale Bindia på ØsterbroNørrebroFrederiksbergAmagerLyngby og Søborg eller bestil den her.