Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
173 kcal / 722 Kj
Fedt::
14.9 g
Heraf mættede fedtsyrer::
5.7 g
Heraf sukkerarter::
0.8 g
Kostfibre::
1.5 g
Kulhydrat::
3.3 g
Protein::
5.6 g
Salt::
0.29 g

Paneer Spinach

Bindias Paneer Spinach er ikke kun lækker, men har alt du har brug for, for at føle dig mæt og få tilfredsstillet dine ernæringsbehov.

Korsblomstrede proteiner

I Indien er det normalt at spise masser af de såkaldte korsblomstrede grøntsager. Disse ofte mørkegrønne grøntsager findes over det meste af kloden, og tæller, udover spinat, også bl.a. blomkål, rosenkål, grønkål, bukkehorn og sennepsblade.

De korsblomstrede grøntsager er noget af det sundeste, man kan indtage; og i Vesten er vi langt om længe begyndt at få øjnene op for deres helbredende virkning, som bl.a. har været undersøgt i seriøs kræftforskning de seneste årtier.

Blandt mange sunde ting, indeholder denne grøntsags-familie masser af jern, calcium, fibre samt et væld af vitaminer. I kraft af at også være rig på proteiner, er det samtidigt forståeligt, at de korsblomstrede grøntsager som fx spinat er en yndet madvare for et stigende antal sundhedsbevidste forbrugere og blandt vegetarer og veganere.

Et grønt menukort

Nærmest alle Indiens større religioner som Hinduismen, Buddhismen, Sikhismen og Jainismen samt verdens ældste medicinsystem Ayurveda har siden tidernes morgen enten advokeret for en kødfri kost eller direkte forbudt kødforbrug.

En undersøgelse fra 2021 indikerer da også at omkring 40% af landets befolk identificerer sig som vegetarer, mens dette tal er langt højere i enkelte stater, som fx landets geografisk største Rajastan, hvor det gælder for 3 ud af 4.

Hos Bindia kan man derfor bestille samtlige af vores lækre curries i en vegetarisk version - i tillæg til 8 deciderede vegetariske og veganske retter.

Paneer Spinach på Bindia-måden

Vi laver vores Paneer Spinach som en ”Saag”, hvilket egentlig bare betyder ”bladgrønt” og typisk refererer til spinat. En Saag er en slags curry (indisk sovs/stuvning) lavet på hovedsageligt én type af bladgrønt som spinat, hakket broccoli, sennepsblade, grønkål, m.v.

Dette er en udbredt ret i Nordindien, hvor den ofte bliver serveret med brød.

Vi bruger hele spinatblade sammen med en anden korsblomstret grøntsag, nemlig bukkehorn, og spæder den endelige ret op med friske tomater og hvidløg for at give mere spinaten mere smag og fylde.

Mens ”Spinach” er navnet på det, som denne Saag eller Curry er baseret på, er ”Paneer” navnet på en populær umodnet ost fra Indien, skabt på ko- eller bøffelmælk. Denne ost er ikke længere kun populær i sit hjemland, men er efterhånden blevet en spise, som mange i Vesten har taget til sig. Med sit lave fedtindhold og høje proteinindhold, er denne friske og mættende ost især blevet en eftertragtet proteinkilde i utallige kødfrie madretter.

Da paneer har en mild smag og åben struktur, der gør at den let optager smag fra den mad og de krydderier, som den tilberedes sammen med; i dette tilfælde den lækre og fyldige spinat med et tvist af bukkorn.

Velbekomme!

Smag vores Paneer Spinach i din lokale Bindia på ØsterbroNørrebroFrederiksbergAmagerLyngby og Søborg eller bestil den her.