Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


The basic pillars of Bindia’s philosophy
Mastering the art of blending health and flavor in a sustainable manner is our constant pursuit.

Et godt og langt liv

Bindias madfilosofi udspringer fra en af verdens ældste medicinske videnskaber: Ayurveda, som betyder ”viden om livet og at leve længe”.

Min morfar var Ayurveda-læge, og kunne måle dit levertal udelukkede ved hjælp af sine fingre. Han havde et helt apotek i sin taske, og hans behandlinger var altid baseret på tilpasning af ens kost.

I Ayurveda fungerer mad nemlig som forebyggende medicin og som den primære drivkraft bag at holde din krop sund og dit immunforsvar stærkt.

Fra jord til bord på 2 timer

Jeg har kun dejlige minder fra den tid, som jeg tilbragte på landet hos min farfar, da jeg som barn voksede op i Punjab. Han var to meter høj, stærk som en okse og havde et fantastisk helbred.

På hans gård spiste vi kun det, vi selv dyrkede; og alt det vi høstede, blev tilberedt og spist inden for to timer.

Denne periode har givet mig en dyb forståelse og respekt for, hvad gode og friske råvarer betyder for både smag og næring.

Kombinationen af Ayurvedas forståelse af madens helbredende potentiale samt gode råvarers smag og næring har altid været grundsøjlerne for udviklingen af Bindias retter – og en kunstform som vi hele tiden finpudser.

Organic since 2015

Vi har haft Det Økologiske Spisemærke siden 2015, hvor vi som de første i Skandinavien inden for det indiske køkken satte fokus på økologien.

Herudover bruger vi hverken konserveringsmidler, tilsætningsstoffer, farvestoffer eller friture i vores madlavning.

Og vi har en klar målsætning om forsat at blive endnu grønnere.

Sustainable Packaging

Alt fra vores bæreposer, menukort og take-away-skåle er fremstillet af 100% genanvendt, ubleget papir. Både vores poser og menukort kan sorteres som papir - men vi anbefaler at man genanvender posen så meget som muligt først.

For at skålene skal kunne tåle den varme, flydende mad, er en tynd plast-coating på indersiden nødvendig. Derfor skal skåle og tilhørende låg sorteres som almindeligt husholdningsaffald.

Hvis du har gode idéer til, hvordan vi kan gøre vores emballage (og procedurer) endnu grønnere, så kontakt os endelig!

Bye bye, plastic

Vi støtter organisationen Plastic Change, fordi vi også vil være med til at gøre en aktiv forskel for miljøet.

Du kan læse mere om Plastic Change på deres hjemmeside, hvor du også kan se, hvordan du selv kan deltage i kampen for at nedbringe verdens overforbrug af plastik.

Renewable Energy Only

Al vores strøm kommer fra vedvarende energikilder certificeret af vores el-leverandør Natur Energi.

Du kan læse mere om, hvor strømmen stammer fra, samt hvad Natur Energi i øvrigt gør for miljøet på deres hjemmeside.

Almost zero food waste

Vi har nærmest intet madspild – faktisk har vi så lidt at bevægelsen mod madspild, Too Good To Go fandt det unødvendigt at inkludere os på deres app og platform, selvom vi allerede havde underskrevet en kontrakt om samarbejde.

De gode, gammeldags metoder i det indiske køkken giver nemlig maden en naturlig og bæredygtig holdbarhed. Desuden har vi alle vores madvarer på køl, og den endelige ret laves først, når du bestiller den - og vi bruger aldrig mere, end det du får.