Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Bangan Burtha

Beskrivelse

Ovnbagte auberginer med løg, ingefær og hvidløg.

”Bangan” betyder aubergine og ”Burtha” refererer til mad tilberedt i ovn - nærmere betegnet en tandoor-ovn.

Bindias grundlægger og chefkok erindrer tandoorens helt centrale plads i sin barndom i Punjab - både som multiovn og socialt omdrejningspunkt.

Man tog sin egen dej og anden tandoor-klar mad med ned til den lokale tandoor-ovn, hvor man betalte ovnens ejer for at tilberede det efter alle kunstens regler. Her mødtes man med familie, venner og andre lokale, mens børnene legede og tandooren bagte. En gammeldags tandoor var derfor ofte tændt hele dagen og kunne være lidt af et tilløbsstykke.

”Bangan Burtha var især noget vi spiste meget om sommeren”, fortæller chefkokken. Ligesom andre madvarer, tager man sine auberginer med ned til den lokale tandoor, hvor de bliver gemt nede i asken ved siden af den brændende ild. Her ligger de i op til et par timer, mens auberginekødet nærmest koger inden bag ved den beskyttende skræl. Herefter tages de ud, den brændte skræl fjernes og indmaden moses; og så har man faktisk essensen af Bangan Burtha.

Hos Bindia laver vi Bangan Burtha fra bunden: vi bruger vi friske auberginer, som vi varmer i ovnen, hvorefter vi fjerner den brændte skræl og moser det kogte auberginekød, som vi blander med en passende Jeera Masala-curry og masser af løg og ingefær.

Order Now