Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Platter

Beskrivelse

En sydindisk tradition med en nordindisk curry.

Udtrykket ”Platter” (”tallerken” på engelsk) er en reference til sydindisk madkultur, hvor en stor tallerken (en såkaldt ”thali”) med forskellige små retter er et udbredt fænomen. I Sydindien har man generelt et mere simpelt køkken og det er derfor normalt at servere en større tallerken med flere simple ting på. Bindias Platters er inspireret af denne sydindiske tradition.

I Nordindien, hvor Bindias grundlægger og chefkok Amer Suleman selv er fra, er det omvendt kutyme at invitere sine gæster på noget, der mere minder om en buffet, hvor alt maden ligger i midten af det opdækkede bord, og alle bare tager det, de har lyst til. ”Det er en luksus og en tradition, som godt kan overraske en del vesterlændinge”, siger chefkokken. Bindias Platters er derfor en måde at samle lidt forskelligt på én tallerken, for både at gøre det mere simpelt, billigt og forståeligt for især den vestlige gæst.

På vores Platters serveres vores famøse Butter curry med aromatiske basmatiris og valgfri protein. Lige siden vi åbnede i 2003, har dette været vores mest populære curry.

Bindias Butter curry gennemgår hele fire forskellige tempereringer i løbet af dens tilblivelse, og vi bruger tilmed en masse krydderier, som man ikke finder i en Butter curry andre steder.

I alt anvender vi 23 forskellige ingredienser i denne nordindiske lækkerbisken; lige fra curryens base af tomater, ingefær og hvidløg til mere overraskende indhold som birkes og lakridsrod.

Order Now