Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Chutneys

Beskrivelse

Chutney er en indisk dyppelse, der opstod for omkring 2.500 år siden, og som Romerne og Briterne senere tog til sig, efter deres ophold på det indiske subkontinent.

De indiske chutneys minder meget om det, vi ville kalde en syltning herhjemme, og består typisk af frugt eller grøntsager most med krydderier og naturligt konserveret med fx eddike, sukker eller salt. Disse er meget populære i især Sydindien, hvor det er normalt at man nyder flere små komplimenterende chutneys til en stor tallerken med flere små simple rette (en såkaldt ”Thali”). Bindia har her samlet 4 forskellige chutneys for at give vores kunder muligheden for selv at prøve denne sydindiske skik.

Mint Chutney:

Denne chutney består mynte, koriander, chili og sur, grøn og rå mango. Denne chutney kan spises rent eller blandes med yoghurt og lidt grønt til en Raita. Indholdet i Bindias Mint Chutney spiller ikke kun godt sammen smagsmæssigt, men fungerer også virkeligt godt for maven og fordøjelsen.

Tamarind Chutney

Med få simple og lækre ingredienser, er det tamarind, der er i fokus. Den har i sig selv et spændende smagsspil, da sur tamarinden har et surt og sødt spil i sig. Den bliver her blandet med Jaggery, som er et koncentrat af rå sukkerør, der stammer fra Indien, men bruges som sødemiddel flere steder i Asien. Med få krydderier tilsat, giver Tamarind og Jaggery et kontrastfyldt, men harmonisk udtryk.

Mixed Pickles chutney

I Inden kaldes denne klassiker typisk bare ”Mixed Pickles”. Den består af syltede sæsonfrugter som bl.a. mango. Bindias Mixed Pickles kommer med mange spændende krydderier som nigellafrø, anis, sennepsfrø, korianderfrø, løgfrø, m.v.

Mango Chutney:

Den mest kendte Chutney (i Vesten i hvert fald) må siges at være Mango Chutney.

Lige inden den er er helt moden og selv falder af træet, plukkes mangoen og dens kød skæres i mindre stykker eller hakkes fuldstændigt. Frugtkødet bliver herefter lagret i sukker med muligheden for at tilføje lidt ekstra surt eller syrligt til den søde frugt.

Mangoen er en sæsonfrugt, så når man lagrer den, som man gør i Indien, kan den spises året rundt i mindre bidder. Det er derfor ikke noget man spiser så tit eller i de mængder, som man kan have en tilbøjelighed til at tro i Vesten.

Bindias Mango Chutney adskiller sig med at den indeholder mindre sukker end en typisk Mango Chutney. Til gengæld er der mindst lige så meget smag bl.a. med hjælp fra frisk mynte og sortkommen. Den skal prøves!

Velbekomme!

Smag vores Paratha i din lokale Bindia på Østerbro, Nørrebro, Frederiksberg, Amager, Lyngby, og Søborg, eller bestil den her.

Order Now