Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
183 kcal / 767 Kj
Fedt::
14.5 g
Heraf mættede fedtsyrer::
2.1 g
Kulhydrat::
8.3 g
Heraf sukkerarter::
0.5 g
Kostfibre::
1.6 g
Protein::
3.9 g
Salt::
0.12 g

Dal

Dal betyder faktisk bælgfrugt og er en ret, der er helt central for det indiske køkken. Selvom den kan tilberedes med andre former for bælgfrugter, er det linser, som retten er kendt for – og i høj grad de røde Masoor-linser.

Linser, der er de splittede kerner i bælgfrugten Ægte Linse, som har været dyrket i omkring 10.000 år. Når man kigger på deres indhold, forstår man det godt. De er nemlig rige på bl.a. fibre, B-vitaminer, magnesium og zink. Desuden er de meget rige på protein og derfor en populær proteinkilde for de mange vegetarer i Indien, der, ifølge statistiker fra FN, har verdens laveste rate af kødforbrug. Dette er måske en af årsagerne til at Indien er verdens næststørste producent af linser.

Dal på Bindia-måden

Som så mange andre ting, kan Dalen varierer meget fra region til region på det indiske subkontinent. Bindias Dal er den ’klassiske’ Dal, der smags- og styrkemæssigt ligger sig i midten af spektret – og selvom vi skifter den lidt engang i mellem, bruger vi de klassiske røde Masoor-linser.

En af nøglerne til vores Dal skal bl.a. findes i Asafodita, der et krydderi med en central rolle i verdens ældste medicinske system Ayurveda, især i kraft af dets evne til at hjælpe på fordøjelsen. Selvom det opstod i Centralasien, findes Asafodita i både køkkener og traditionel medicin overalt på kloden.

I sin rene form har dette krydderi en helt afsindig lugt, hvilket nok er årsagen til at det i indisk folklore tilskrives evnen til at holde onde ånder på afstand. Men bruges Asafodita rigtigt og i moderationer, kan det forstørre smagen i en lang række af retter og er derfor en uundværlig del i de tempereringer, som Bindias Dal gennemgår.

Temperering er en indiske krydrings-teknik, hvor knuste krydderier lynsteges separat ved brandende varme temperaturer. Når krydderierne rammer det kogende fedtstof, udsættes de for sådan et varme-chok at de straks udskiller deres essentielle olier og dermed masser af smag.

Velbekomme!

Smag vores Dal i din lokale Bindia på ØsterbroNørrebroFrederiksbergAmagerLyngby og Søborg eller bestil den her.