Loading…
Book a table

Reservér bord på Bindia Trianglen

requried
requried
:
requried
requried
requried
Online Order

Pilau Ricebindia

Ingredients

  • 500 g basmati rice.

  • 1 onion, finely chopped (optional).
  • A bit of veg. oil.
  • 4 – 5 pods of cardamoms.
  • 7 – 8 pieces of cloves.
  • 1 average size cinnamon stick.
  • 2 bay leaves.
  • A pinch of saffron (optional)

PREPARATION

  1. Add some veg oil in a pot.
  2. Fry the onions in the oil for around 5 minutes until it’s softened (optional).
  3. Add the spices and bay leaves, and fry it for a couple more minutes.
  4. Just before burning pour the 900 ml water in the pot.
  5. Bring and let it boil for a few minutes this way you make bullion.
  6. Add the rice.
  7. Bring it to boil and then cover with a tight-fitting lid. If the lid isn’t very tight, cover the pot with aluminum foil before putting the lid on.
  8. Turn the heat down low and leave it to cook for 10 minutes before turning off the heat. Don’t remove the lid; just leave the rice to continue cooking in the pot for about 5 minutes until you’re ready to serve.
  9. The rice should have absorbed all the water and will just need fluffing up with a fork.

TIPS

– The older the basmati rice is, the better it gets.

– You can flavor the rice as you like; i.e. ginger flavor, garlic flavor etc. if you add the excessive amount of it while adding the spices.

PILAOO RIS

INGREDIENSER

  • 500 g basmati ris
  • 1 finthakket løg (valgfrit)
  • Vegetabilsk olie
  • 4-5 kardemommebælg
  • 7-8 kryddernelliker
  • 1 kanelstang
  • 2 laurbærblade
  • En knivspids safran (valgfrit)
  • 900 ml vand

 FREMGANGSMÅDE

  1. Tilsæt lidt olie i en gryde.
  2. Steg løget i ca. 5 minutter, indtil det er rigtig blødt (valgfrit).
  3. Tilsæt krydderierne og laurbærbladene, og steg videre i et par minutter.
  4. Tilsæt vand og bring det på kog. Lad vandet koge i et par minutter, så der laves en lækker bullion.
  5. Tilsæt basmati risene og bring dem på kog. Først når de er kommet op på kog, sættes et tætsiddende låg på. Hvis låget ikke sidder tæt, så dæk gryden med sølvpapir, før låget lægges på.
  6. Skru ned på varmen og lad risene koge i 10 minutter og sluk herefter for varmen. Fjern ikke låget, men lad risene koge videre i gryden i ca. 5 minutter eller indtil alt vandet i gryden er fordampet.

 TIPS

– Jo ældre basmati risen er, jo bedre bliver den, når du koger den.

– Du kan krydre din ris på mange forskellige måder. F.eks. kan du også bruge ingefær, hvidløg osv. Men husk at disse skal tilsættes på samme tid som krydderierne.

« »