Categories
Ingredients
- 2 eggs.
- 3 sliced onions.
- 120 g chickpeas flour.
- 1 tsp. whole coriander seeds.
- 1 tsp. dry pomegranate seeds.
- A pinch of salt.
- A pinch of chili powder.
- A pinch of Aam choor (dry mango powder)
- Veg. oil.
Preparation
- Beat the eggs in a bowl.
- Add the onion slices / rings and mix well.
- Add the flour, coriander seeds, dry pomegranate seeds & Aam choor and mix it well.
- Heat the oil in a deep-sided frying pan over a medium high heat. When it’s hot, add a large handful of the bhaji mixture and drop it slowly, close to the oil, and fry it for 30-45 seconds until it’s golden brown.
- Turn the bhaji over and fry it again for 30 seconds, until it’s crisp and golden brown all over.
Tips
– Pour in very hot oil to close the surface, lower the heat to cook, high heat in the end to brown.
– Test by dropping a very tiny piece of bhaji – if it pops up to surface, then oil is good to pour the rest.
Onion Bhaji
INGREDIENSER
- 2 æg
- 3 snittede løg
- Spinat eller andre grøntsager ( optional )
- 120 g kikærtemel
- 1 tsk. hele korianderfrø
- 1 tsk. tørrede granatæblefrø
- En knivspids salt
- En knivspids chilipulver
- Aam Choor lige så meget som salt
- Vegetabilsk olie
FREMGANGSMÅDE
- Pisk æggene i en skål.
- Tilsæt de snittede løg + grøntsager og bland godt.
- Tilsæt kikærtemel, hele koriander-, tørre granatæblefrø og aam choor, og bland det hele godt sammen. Nu er din bhaji-blanding klar.
- Fyld en dyp stegepande med olie og varm olien på middel temperatur. Så snart olien er varm, tilsættes forsigtigt et par store håndfulde af bhaji-blandingen.
- Skru lidt ned for varmen og steg bhaji’erne i 30-45 sekunder.
- Vend bhaji’erne og steg dem på den anden side i 30-35 sekunder.
- Skru nu op for varmen igen og steg bhaji’erne kort til de er sprøde og gyldenbrune over det hele.
TIPS
– Husk at bruge en stegepande, der er dyb nok til, at bhaji’erne kan flyde i olien og ikke kommer direkte i kontakt med stegepandens bund.
– Det er vigtigt, at olien er tilpas varm, når du kommer dine bhaji’er i, da olien ellers vil trænge ind i dem og gøre dem kedelige og oliede. Test derfor olien ved at slippe et meget lille stykke af din bhaji-blanding i den. Hvis stykket flyder / hopper op til overfladen med det samme, så er olien god og klar til brug.