Loading…
Book a table

Reservér bord på Bindia Trianglen

requried
requried
:
requried
requried
requried
Online Order

Mynte Chutneybindia

Mint chutney is a very common and healthy condiment used extensively in Indian cuisine. It is very simple to make:

 Ingredients

  • Fresh good quality mint leaves, the amount should correspond to about 45 % of the chutney.
  • Fresh good quality coriander leaves, the amount should correspond to about 45 % of the chutney.
  • Fresh green chilies, the amount should correspond to about 10 % of the chutney.
  • Lime juice / lemon juice, the amount is added after taste (optional).
  • Salt, the amount is added after taste.

 

Preparation

  1. Grind everything in a mortar and add salt & lemon / lime juice.
  2. If you are using a blender, just use some sour tomatoes /lemon juice / lime juice, they will provide liquid so the blender can work well.

 

Tips

– Don’t buy mint and coriander in pots – they have almost no taste.

– Go for nice fragrance when you buy mint and coriander or any green herbs. It is hard to go wrong with the fragrance.

MYNTE CHUTNEY

Mynte chutney er et meget almindelig og sundt tilbehør, som er udbredt i det indiske køkken. Det er meget simpelt at tilberede:

 INGREDIENSER

  1. Friske mynteblade af god kvalitet. Mængden skal svare til ca. 45 % af chutney’en.
  2. Friske korianderblade af god kvalitet. Mængden skal svare til ca. 45 % af chutney’en.
  3. Friske grønne chili. Mængden skal svare til ca. 10 % af chutney’en.
  4. Citron- eller limesaft, mængde tilsættes efter smag (valgfrit).
  5. Salt, mængde tilsættes efter smag.

 

FREMGANGSMÅDE

  • Mal mynteblade, korianderblade og chili i en morter.
  • Smag til med citron- eller limejuice og salt.
  • Hvis du bruger en blender, så tilsæt nogle få sure tomater /citronsaft / limesaft, således at blenderen virker optimalt.

 

TIPS

– Undlad at købe mynte og koriander i potter, da disse ikke har særlig meget smag.

– Duft til urterne. Det er svært at gå galt i byen med en god duft.

« »