Loading…
Book a table

Reservér bord på Bindia Trianglen

requried
requried
:
requried
requried
requried
Online Order

Masoor Dalbindia

Ingredients

  • 250 g masoor dal.

  • 1½ tsp. (coriander seeds, cumin, carom seeds).

Use whole spices and grind them in a mortar right before you use them.

  • 1½ tsp. turmeric.
  • 1 small tsp. chili powder.
  • 1 tsp. salt.
  • Veg. oil.
  • 500 g sliced onions.
  • 50 g sliced clove of garlic.
  • 100 g sliced ginger root.
  • 2 sliced green chilies.
  • 200 g chopped tomatoes.
  • 1 chopped bunch coriander.
  • 2 L water.

 Preparation

  1. Rinse the masoor dal thoroughly, until the water is clear. If the dal is already clean, this procedure is optional.
  2. Bring the water to boil in the pot and add the masoor dal.
  3. Cook the masoor dal for about 10 to 15 minutes without lid.  Add thereafter a bit of turmeric, salt and chili and bit of oil as well. As the masoor dal cooks (with no lid), the water will evaporate and the mixture will thicken.
  4. When the dal is soft, turn off the heat.
  5. Heat the oil in a wok. When the oil is very hot, add the onions and cook them until they’re tender and translucent (but not browned).
  6. Add ginger and then garlic. Continue to fry until the onions are deep yellow.
  7. Add tomatoes and keep stirring till your base is ready.
  8. Go to second step – browning the spices: coriander seeds, cumin, carom, turmeric and green chilies.
  9. Do not allow the spices to burn. Keep stirring until the mixture starts to stick.
  10. Pour the base in the browned spices and the masoor dal in a pot and let it simmer & cook so Dal get’s the taste and flavors from base. Taste it, and add more salt if needed.
  11. Temper the Dal with garlic if you like, or fresh ginger to enhance the taste.
  12. Garnish it with greens like fresh chopped chili, mint and coriander.

 Tips

– Avoid powder spices.

– Use a mortar or a small coffee grinder to grind the whole grains (spice) right before you use.

– Avoid greens (coriander, mint. etc.) from pots; buy them from ethnic shops from Nørrebro or Vesterbro.

– Be open with base and keep experimenting, Just remember to keep stirring the base, don’t let the spices burn and wait until the oil leaves the base.

MASOOR DAL

INGREDIENSER

  • 250 g masoor dal (linser)
  • 1 ½ tsk. friskmalet blanding af korianderfrø, spidskommen og caromfrø (anvend hele frø og mal dem lige før du tilsætter dem til retten)
  • 1 ½ tsk. gurkemeje
  • 1 lille tsk. chilipulver
  • 1 ½ tsk. salt
  • Vegetabilsk olie
  • 500 g snittede løg
  • 50 g snittede hvidløgsfed
  • 100 g snittet ingefær
  • 2 snittede grønne chili
  • 200 g hakkede økologiske tomater (gode tomater, må gerne være sure)
  • 1 bundt hakket koriander
  • 2 liter vand

 FREMGANGSMÅDE

  1. Skyld linserne grundigt, indtil vandet er klart.
  2. Bring de 2 liter vand i kog og tilsæt linserne.
  3. Kog linserne i ca. 10-15 minutter uden låg, og tilsæt herefter gurkemeje, salt, chilipulver og en smule olie.
  4. Når linserne er blevet bløde, slukkes for varmen.
  5. Varm lidt olie i en wok. Når olien er mere varm tilsættes løgene, som steges til de er blanke og gennemsigtige. Hold øje med dem, så de ikke når at blive brune.
  6. Tilsæt ingefær og herefter hvidløg. Forsæt med at stege, indtil løgene er mørkegule.
  7. Tilsæt tomater og forsæt processen, indtil basen er klar (når olien adskiller sig fra basen).
    (Man kan purrer den base)
  8. Gå nu til andet trin: pandestegning af krydderierne. Tilsæt lidt olie og herefter de friskmalede krydderier (korianderfrø, spidskommen, caromfrø, gurkemeje, chili, salt osv.).
  9. Holde øje med krydderierne. De må ikke brænde, så forsæt med at røre, indtil massen begynder at størkne.
  10. Tilsæt tomater og steg dem indtil de er bløde.
  11. Denne bladning af løg, hvidløg, ingefær, chili, tomater, samt forskellige nævnte krydderier, er din Base.
  12. Basen er klar, når olien begynder at adskille sig fra massen.
  13. Hæld basen over i gryden med linserne og lad det simre et par minutter, til linserne har fået smag.
  14. Smag på retten. Hvis du kunne tænke dig mere hvidløg eller ingefær i retten, så skal det tilsættes nu.
  15. Pynt retten med friske urter, så som frisk chili, mynte og koriander.

 TIPS

– Undgå pulverkrydderier. Hold dig til friske krydderier og hele frø, som du maler i din morter lige før brug. Det er okay, at bruge pulvergurkemeje, da dette ikke er nemt at finde friskt. Udover dette kræver det et større arbejde, da det skal tørres korrekt, før det kan bruges. Det er også okay at bruge chilipulver i nogle situationer, når chilien skal give mere smag end stærkhed.
– Undlad at købe mynte og koriander i potter, da disse ikke har særlig meget smag.
– Hold dig til økologiske dåsetomater, da disse har mest smag.

« »