Loading…
Book a table

Reservér bord på Bindia Trianglen

requried
requried
:
requried
requried
requried
Online Order

Chicken Curry (Madras)bindia

Ingredients

  • 8 drumsticks.

  • 3 tbsp. veg. oil.
  • 1 tsp. yellow or brown mustard seeds.
  • 2 organic tomatoes or ½ good quality tin tomatoes.
  • 1 sliced onion.
  • 3 garlic cloves, sliced.
  • Salt & chili / black pepper.
  • 400 g coconut milk.
  • 4-5 curry leaves.

 Marinate

  • ½ tsp. turmeric powder.
  • 1½ tsp. coriander powder.
  • 1 tsp. powdered red bell pepper.
  • ½ tsp. salt.
  • ½ tsp. red chili powder.
  • 1 tsp. cumin.
  • 1 tsp. lemon juice.
  • 75 ml water.

 Preparation

  1. Mix together all the ‘marinate’ ingredients to create a loose, smooth paste. Coat the chicken pieces in the paste. Use a fork to make some holes in fillet so marinate can work better. They are best left to marinate for around 30 minutes to 1 hour.
  2. Keep an oven on 250 degree and grill the fillet, in summer you can use the outdoor grill as well. How long you need your chicken to be in the oven depends upon the quality and the water content in your chicken fillet.
  3. Heat the oil in a pan and add the mustard seeds and curry leaves.
  4. When they start to pop and jump about in the pan, add the onion and garlic, keep stirring and frying and add tomatoes when Masala start getting dry and keep it stirring and frying till oil starts leaving the Masala.
  5. Add the chicken and any leftover paste from the marinade if you have some.
  6. Add the coconut milk. Increase the heat slightly and bring to a simmer.
  7. Cook for a further 10-12 minutes until the sauce has thickened.

 Tips

– Know what kind of chicken you buy, as water and salt content in chicken can be very different, cooking time can vary due to the chicken and it’s quality.

CHICKEN CURRY (MADRAS)

INGREDIENSER

  • 8 hele kyllingestykker/lår
  • 3 spsk. vegetabilsk olie
  • ½  økologiske dåsetomater
  • Hakede Chilli / Chilli flakes
  • 1 tsk. gule eller brune sennepsfrø
  • Gurakermajer
  • Asafoetada ( dyvelsdrik )
  • Salt
  • 400 g kokosmælk
  • 4-5 stk. karryblade

MARINADE TIL KYLLINGEN

  • ½ tsk. gurkemejepulver
  • 1 ½ tsk. korianderpulver
  • 1 tsk. rød peberfrugtspulver
  • ½ tsk. salt
  • ½ rød chilipulver
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. limejuice
  • 75 ml vand

 FREMGANGSMÅDE

  1. Bland alle ”marinade-ingredienserne” sammen til en løs og blød paste. Stik nogle huller i kyllingestykkerne og smør dem ind med pasten.
  2. Lad kyllingestykkerne ligge i marinade i 30 minutter til en time.
  3. Forvarm ovnen til 250 grader og grill kyllingestykkerne. Hvor længe kyllingestykkerne skal være i ovnen er afhængigt af kvaliteten af kyllingen, samt hvor meget vand er tilsat til den.
  4. Varm olien på en stegepande og tilsæt sennepsfrø og karryblade.
  5. Når frøene begynder at springe på stegepanden, tilsættes chilli, gurkermejer og Asaphetoda  Forsæt med at røre og, tilsættes tomater.
  6. Forsæt med at røre, indtil olien adskiller sig fra tomaterne.
  7. Tilsæt de grillede kyllingestykker og eventuelt resterende paste, hvis du har noget tilbage.
  8. Tilsæt kokosmælk og skru lidt op for varmen, så maden begynder at simre.
  9. Lad retten simre i 10-12 minutter eller indtil curry’en begynder at blive tyk.

 TIPS

– Hold øje med, hvilken slags kylling du køber, da kvaliteten varierer meget. Den bedste kylling har mindst tilsat vand og salt.

 

« »