Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
229 kcal / 959 Kj
Fedt::
20.6 g
Heraf mættede fedtsyrer::
2.8 g
Kulhydrat::
8.3 g
Heraf sukkerarter::
1.2 g
Kostfibre::
1.9 g
Protein::
2.2 g
Salt::
0.17 g

Aloo Methi

Som med så mange andre indiske retter, hentyder navnet Aloo Methi til dets hovedingredienser kartoffel (aloo) og bukkehorn (methi) i denne indiske kødfri klassiker.

Alsidigt bukkehorn

Bukkehorn er en urteagtig plante og forholdsvis almindelig spise i Indien, hvor den typisk bliver brugt på 3 forskellige måder.

Tørrede bukkehornsblade knuses og bliver brugt som krydderi eller som en del af de indiske krydderiblandinger, kendt som Garam Masala. Bukkehornsfrø bliver derimod spiret og brugt i fx salater. Særligt spirede bukkehornsfrø har nogle helt fantastiske helbredende evner. Sidst men ikke mindst, bruges de friske blade lidt på samme måde som spinat i varme retter som fx Aloo Methi.

Planten er rig på fibre, antioxidanter, B-vitaminer og jern. I kraft af at også være rig på proteiner, er det samtidigt forståeligt, at det er en yndet spise for et stigende antal sundhedsbevidste forbrugere samt blandt vegetarer og veganere.

Bukkehorn har været brugt i i hvert fald 6.000 år, og har været anvendt i store civilisationer, som det antikke Grækenland og Rom samt det gamle Ægypten, hvor det blev anset som en medicinsk urt. I Ægypten blev det brugt til at behandle forbrændinger og til at fremskynde fødsler, mens den kendte græske læge og ”lægekunstens fader”, Hippokrates brugte urten som et beroligende middel.

Ligesom i flere af Bindias retter, er bukkehorn en fast bestanddel i mange køkkener i Inden, som også er verdens største producent af bukkehorn. Planten har en sød og lidt nøddeagtig smag, der kan minde lidt om sirup. Derfor er den også brugt i søde sager i både indiske og mellemøstlige opskrifter.

Den kan dog være meget bitter, hvis den spises rå. Tilberedes den derimod på den rigtige måde med andre krydderier, kan den transformere maden ved at tilføje en særlig sødme og dybde til smagen.

Aloo Methi på Bindia-måden

Vi bruger først og fremmest masser af friske bukkehornsblade i vores Aloo Methi, som vi laver ligesom en indisk ”Saag”. Saag betyder egentlig bare ”bladgrønt” og referer typisk til spinat eller bukkehorn. En Saag er en slags curry (sovs/stuvning) lavet på hovedsageligt én type af bladgrønt som fx bukkehorn, spinat, hakket broccoli, sennepsblade, grønkål, m.v.

Tilsmagningen sker via såkaldt temperering, som er en krydrings-teknik fra det indiske subkontinent, hvor knuste krydderier lynsteges ved brandende varme temperaturer. Når krydderierne rammer det kogende fedtstof, udsættes de for sådan et varme-chok, at de straks udskiller deres essentielle olier og dermed masser af smag.

Bindias Aloo Methi har alt du har brug for, for at føle dig mæt og tilfredsstille dine ernæringsbehov – og den er med tilmed vegansk, så den kan nydes af alle.

Velbekomme!

Smag vores Aloo Methi i din lokale Bindia på Østerbro, Nørrebro, Frederiksberg, Amager, Lyngby og Søborg eller bestil den her.