Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Næringsindhold pr. 100g


Energi::
209 kcal / 872 Kj
Fedt::
18.9 g
Heraf mættede fedtsyrer::
3.1 g
Heraf sukkerarter::
0.8 g
Kostfibre::
1.4 g
Kulhydrat::
7.0 g
Protein::
1.7 g
Salt::
0.13 g

Aloo Gobi

Som med så mange andre indiske retter, hentyder navnet Aloo Gobi til hovedingredienserne kartoffel (aloo) og blomkål (gobi) i denne indiske vegetar-klassiker, der ofte fungerer som en side-ret til større måltider.

Et grønt menukort

Selvom den kan laves på mange forskellige måder, er synet af de gullige blomkål meget karakteristisk for Aloo Gobi, der får sin særlige farve fra gurkemejen, som også er det farvegivende krydderi i de mest gængse karrypulvere.

Det er en kødfri ret, der er blevet populær i Indien og Pakistan, og hos Bindia serverer vi den i en vegansk version.

Nærmest alle Indiens større religioner som Hinduismen, Buddhismen, Sikhismen og Jainismen samt verdens ældste medicinsystem Ayurveda enten advokerer for en kødfri kost eller direkte forbyder kødforbrug.

En undersøgelse fra 2021 indikerer da også at omkring 40% af landets befolkning identificerer sig som vegetarer, mens dette tal er langt højere i enkelte stater som fx landets geografisk største Rajastan, hvor det gælder for 3 ud af 4.

Udover Bindias 9 decideret vegetariske og veganske retter, er det samtidigt muligt at bestille samtlige af vores lækre curries i en vegetarisk version.

Aloo Gobi på Bindia-måden

Bindias veganske Aloo Gobi har, udover de pandestegte kartofler og blomkål, fokus på den helt rigtige temperering af spidskommen og forskellige frø med bl.a. chili og koriander.

Temperering er en krydrings-teknik fra det indiske subkontinent, hvor knuste krydderier lynsteges ved brandende varme temperaturer. Når krydderierne rammer det kogende fedtstof, udsættes de for sådan et varme-chok, at de straks udskiller deres essentielle olier og dermed masser af smag.

Velbekomme!

Smag vores Aloo Gobi i din lokale Bindia på Østerbro, Nørrebro, Frederiksberg, Amager, Lyngby og Søborg eller bestil den her.